El festival Sismògraf: itinerari de dansa al parc

6.03.2015

Sismògraf, el festival que detecta el moviment, torna amb el seu espectacle més multitudinari reunint artistes nacionals i internacionals. L’Itinerari de dansa al parc presenta quatre propostes que juguen amb un llenguatge innovador. 

Postskriptum l'espectacle de la plataforma escènica Physical Momentum Project

Postskriptum l’espectacle de la plataforma escènica Physical Momentum Project

El Parc Nou, un dels llocs més emblemàtics d’Olot, serà l’escenari de l’esdeveniment Itinerari de dansa al parc, activitat estrella del festival Sismògraf, que tindrà lloc del 24 al 26 d’abril. En aquesta edició, quatre companyies innovadores de ressò nacional i internacional seran les encarregades de presentar les seves propostes en el marc de l’activitat.

Els joves Joan Català i Roser Tutusaus portaran a escena la peça Menar, un procés d’investigació escènica. Dins de la proposta Itinerari de dansa al parc mostraran la interacció de les idees proposades per ambdós artistes amb la proposta Menar.

La ballarina i coreògrafa italiana Fabritia D’Intino, jove ballarina i coreògrafa italiana amb projecció internacional, presentarà iWonder, un espectacle coproduït per Déjà Donné, que se centra en la investigació de les possibilitats de cohabitar un espai. La peça proposa una sèrie de pràctiques d’intensitat, un experiment en què el públic podrà obtenir la seva pròpia versió de la realitat.

La plataforma escènica Physical Momentum Project, fundada i dirigida per Francisco Córdova, interpretarà l’espectacle Postskriptum, que proposa un seguit d’experiències centrades en el concepte del comiat. Postskriptum és dir adéu. Una abraçada, un gest, un error… són petits aspectes que possiblement ens fan més humans.

La companyia de dansa contemporània Lasala, dirigida per Judith Argomaniz i composta per artistes provinents de l’àmbit de la dansa i de la fotografia, lluirà al Parc Nou la seva creació, Lauesku. El projecte convida a la reflexió sobre per què acatar les normes, els costums, les regles i les imposicions establertes. A través de la representació d’un partit de pilota basca i del llenguatge coreogràfic s’investiga sobre la conformitat i l’enfrontament com a resposta.