El Festival Shakespeare arribarà a Barcelona aquesta propera primavera

31.08.2012

El dramaturg anglès William Shakespeare.

Després de la seva cancel·lació inesperada l’any passat, per ordre de l’Ajuntament de Mataró, el certamen dedicat a la vida i obra del dramaturg anglès reprendrà la seva activitat aquesta propera primavera i prepara la desena edició. Per fer-ho, la organització del festival ha unit esforços amb la productora i companyia teatral La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi. D’aquesta manera, el Festival Shakespeare de Catalunya col·laborarà estretament amb l’estructura de la productora i n’aprofitarà els seus locals i la seva seu, la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya. El festival, que continua sent dirigit per Montse Vellvehí, vol arribar a tot el territori català i projectar-se a Europa i arreu del món. La Perla 29 s’encarregarà de l’organització del festival, juntament amb la complicitat de Julio Manrique, director artístic del Teatre Romea, del Grup Focus, que serà un dels assessors artístics del festival, com el mateix Oriol Broggi.

El Festival Shakespeare de Catalunya també compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents agents culturals del barri del Raval: el Teatre del Raval, la Filmoteca de Catalunya, La Central llibreria, el Conservatori de Música del Liceu, el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), a Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC) i la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Aquest festival, que des de l’any 2010 forma part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare, continua reivindicant-se com un festival no només de teatre sinó de cultura, que acull tots els llenguatges i disciplines al voltant de la figura del dramaturg anglès i la seva obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Deu ser una de les millors notícies culturals de l’estiu (o de l’any). Ja érem molts els que ens planyíem de la -suposada- desaparició d’aquest Festival, un dels més interessants festivals destiu d’aquest país, tan abocat a festivals que aparenten molt, però que són ben mediocres; festivals de molt soroll i ben poques nous.
    Fer-lo a Barcelona i, pel que sembla, vinculat al Raval li serà un gran avantatge, segur. Com també ho serà la vinculació a totes les entitats que s’esmenten.
    Sort i Endavant!!!