El festival SECO torna al Poble Sec

23.03.2018

Del 12 al 15 d’abril el barri de Joan Manuel Serrat s’omplirà de concerts, cinema, arts escèniques, música, gastronomia i arts visuals, en la que serà la tercera edició del festival SECO. Aquesta és una iniciativa amb caràcter comunitari, que involucra associacions i entitats ciutadanes i col·labora amb galeries, sales de concerts i agents culturals de la ciutat. El centre neuràlgic del festival seran els Jardins de les Tres Xemeneies, on també se celebrarà un dinar popular el diumenge 15.

Filastine & Nova actuaran al festival SECO del Poble Sec. Fotografia de Julieta Feroz

El festival SECO és una iniciativa d’Ojoquenosven, un col·lectiu gestat al Poble Sec que té la vocació de dinamitzar el barri to promovent els artistes locals i convidant-ne d’internacionals per gaudir-ne de forma col·lectiva i en família. En aquesta tercera edició es renoven els vincles amb les sales i galeries d’art del barri, ampliant els espais de programació. La Sala Upload se suma enguany al projecte, acollint bandes com Fasenuova (Astúries), Kinematik (Beirut), Filastine & Nova (Malàsia /EUA) i La Minor (Rússia). Altres espais del Poble Sec, com ara Catscopio, Tinta Invisible i Porta Roja seran on tindran lloc les exposicions i projectes d’arts visuals.

Les arts visuals es mostraran en forma d’exposició col·lectiva, que aquest any té el Croma com a leitmoiv, és a dir la tècnica que permet afegir imatges en moviment sobre una superfície (normalment de color verd). També es podrà veure Blank, el nou treball de l’artista Blanca Rego, que treballa a partir de les interrelacions de la imatge i el so. Pel que fa a la dansa i les arts escèniques, qui vagi al dinar popular del diumenge als jardins de les Tres Xemeneies podrà gaudir de l’espectacle Conseqüències, de la companyia Moveo, muntatge guanyador del Premi Moritz a FiraTàrrega 2017. També actuarà el duo de dansa-teatre Los Moñekos, En el camp del cinema, el Poble Sec rebrà la visita del músic polonès Natan Nexus, que reinterpretarà en clau electrònica les imatges de les primeres pel·lícules dels germans Lumière.

El dinar popular del diumenge 15 comptarà amb actuacions de bandes vinculades al barri com Cocanha (França), Kou Keri Kou (Barcelona), Luistófeles (Xile/Barcelona) i Till April (Barcelona).

 

 

Per a més informació podeu consultar el web del festival.