Puntí, cap de cartell al festival rrrrec d’Igualada

15.09.2012

Les erres són les lletres que ressonen més. Ritme, barri, art i rec. Per això tots ens hem quedat parats en aquest nom: “RRRREC”, que fa vibrar la llengua amb el paladar. És una repetició, una exageració que podria semblar un error, però que ens fa pronunciar el nom d’un barri que ressona, que té ritme, art i records. Qui no hagi passejat pel barri, que s’imagini vintenes i vintenes d’adoberies velles que, amb l’estil que dóna la història, han quedat abandonades i deixen ressonar totes les erres pronunciades.

 

Puntí, cap de cartell al Festival rrrrec | Foto de Maria Mateu

 

Justament amb la intenció de fer vibrar i ressonar el nom d’aquest barri d’Igualada, els membres de l’associació La Bastida aposten per la música catalana i els tallers d’art al Rec i a la ciutat. De fet, amb tan sols un any de vida, l’associació sense ànim de lucre s’ha dedicat a escampar l’amor a aquest espai vell organitzant tallers creatius, la fira de la terra i el festival rrrrec, que ja celebra la segona edició.

El festival va néixer ara fa un any arran de la idea de fer reviure, en un pati del barri, un grup que feia 18 anys que no pujava a l’escenari, els U-Tòpics. A partir d’aquest remember, es van muntar activitats per crear un festival que naixia sense cap precedent i que, sense proposar-s’ho, apuntava ben amunt.

De fet, en aquesta segona edició, el rrrrec festival compta amb la música de Puntí i el seu “Viatge d’un savi vilatrista cap enlloc”, Ix!, Will Spector y los Fatus, Alado Sincera, Albatros… A més, combinats amb els ritmes, des de la tarda estan previstos tallers de dibuix, pintura i performances.

 

Festival rrrrec Igualada

 

Amb el seguit d’activitats i concerts variats, el rrrrec festival obre les portes a tot tipus de públic: “La nostra societat està formada per nens, adults i persones de més edat i, per això, pensem en un esdeveniment que pugui arribar a ser global, que pugui agradar a tothom”, comenta Maria Santfores, membre de La Bastida i veu del grup U-Tòpics.

L’associació La Bastida va començar a organitzar-se amb la idea de “treballar pel barri, però amb la voluntat que aquest sentiment es propagui, que no es quedi només entre l’associació, sinó que puguem sumar”, explica Santfores. Les prop de vint-i-cinc persones que en formen part es mostren motivades davant la implicació de la gent en les diverses activitats i, sobretot, “per treballar al voltant de la idea de sempre millorar el territori en el que un habita”.

De fet, si la voluntat era fer reviure el barri, les més de mil persones que van passejar-s’hi en el primer festival rrrrec demostren que, de ritme, al Rec d’Igualada, n’hi ha. Si el barri ja ressona quan fem vibrar les erres, imagineu-vos com serà aquest dissabte 15.

Festival rrrrec. Dissabte 15 de setembre de 18h a 05h al Vapor de Baix d’Igualada

Twitter Cora Muntané Morera: @cora_mm