El Festival Memorimage premia ‘La gran aventura de la canadenca’

10.11.2012

La setena edició del Festival de Cinema Memorimage ha entregat aquest vespre els seus premis al Teatre Bartrina de Reus. El públic assistent ha acomiadat el festival amb una forta ovació.

 

 

El Premi Cinema·Rescat, l’ha rebut la documentalista Sílvia Sánchez, pel millor treball de documentació i recerca, en el film “La gran aventura de la Canadenca”. Raül Contel, Joan Manuel Martínez Morro i Encarnació Soler, de l’Asssociació Cinema·Rescat, han remarcat que el treball de la Sílvia Sánchez ens fa entendre, amb la seva narració i exhaustiva documentació, la tasca feta pels pioners que feren possible l’arribada de l’electricitat a Catalunya i propiciaren un canvi tant a la feina com a la vida de les persones.

El Premi MemoriJove, novetat d’enguany, ha estat per a la pel·lícula “Aigua, infern, cel”.  El públic adolescent que ha assistit al festival ha triat aquest film com el millor de la secció MemoriJove. La pel·lícula narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics.

La principal novetat de l’edició d’aquest any ha estat que els premis han estat atorgats pel públic assistent. Aquest fet, que inicialment va sobtar a molta gent, ha resultat molt clarificador i ha fet que el Memorimage 2012 sigui el més participatiu fins ara.

A la cloenda, presentada per Anna Marquès, la Directora Artística del Festival, s’ha pogut veure el documental “Generació Pegaso”, i s’ha comptat amb la presència de la directora i d’alguns dels protagonistes del film.

Anna Marquès ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda, que enguany s’ha fet una edició molt especial, i que aquest any s’ha superat la mitjana d’assistència per sessió respecte l’any passat. Pel que fa a la programació ha valorat que “constatem una realitat: cada projecció té el seu públic; el festival Memorimage fa possible que cadascú trobi la seva pel·lícula”. Anna Marquès explica que “hem aplicat la creativitat en tots els àmbits del festival, i hem fet nostra la dita popular “a grans mals, grans remeis”.

Durant la cloenda s’ha presentat el projecte “Els espectadors: dins / fora”, subvencionat per la Unió Europea i que forma part del programa Grundtvig. L’objectiu d’aquest projecte és promocionar l’ús de les imatges d’arxiu en l’educació no formal i l’intercanvi d’aquestes a nivell europeu. Per aquest motiu s’han realitzat al CIMIR reunions de treball, conferències i un taller de vídeocartes, amb els socis europeus participants al projecte, durant els dies del festival.