El Festival Internacional de Circ de Figueres engega motors

19.10.2015

La cinquena edició del Festival Internacional de Circ de Figueres ja comença a engegar motors. La fira, que tindrà lloc del 25 al 29 de febrer, s’ha consolidat com el gran esdeveniment circense de l’Estat, el segon d’Europa,- després del de Montecarlo-, i un dels cinc més importants del món. I, mesos abans de l’arrencada, ja ha venut un terç de l’aforament disponible.

Sheyang Acrobatic Troupe of China - Equilibris de cap - Xina

Sheyang Acrobatic Troupe of China de la Xina

“Aquesta escalada ha estat possible gràcies a la notorietat internacional aconseguida, a l’augment del nombre d’espectadors (30.412 en la darrera edició), al retorn econòmic generat i, sobretot, a la qualitat i quantitat d’atraccions i activitats paral·leles” explica Genís Matabosch, director del festival. Una altra de les peculiaritats del certament és que sempre presenta artistes mai vistos en cap pista de circ europea. “Això ha fet que el Festival es converteixi en la porta al vell continent per a aquells artistes que desitgen presentar-se al públic europeu” afegeix.

En la cinquena edició, que comptarà amb 14 espectacles (10 representacions a públic obert i 4 per a escolar), hi participaran 82 artistes de 14 països diferents. “Deixarem de banda la cursa per a sumar espectadors i ens centrarem en l’excel·lència artística” explica Sinca.  Entre les primeres atraccions confirmades destaquen: Duo 2-Zen-0, un espectacle de doble cercle aeri creuat, del qual Matabosch admet que “vam quedar embadalits”, Duo Miracle, una contorsió amb equilibris provinent d’Ucraïna, dos espectacles de cintes aèries History Makers d’Ucraïna i Idols de Rússia, Fan dance de la Sheyand Acrobatic Troupe of China i guanyador del Premi d’Or en el 15è Festival de Wuqiao que Sinca considera un “número únic”, The Qin Warrions, també de la Xina, i finalment, l’excepcional Duo Vitaly procedent del Perú. La resta de la programació es farà publica al llarg del mes de desembre.

“El festival és un reflex exemplar del que trobem al carrer. Les nostres ciutats són un mosaic de cultures i nosaltres fem ostentació de la multiculturalitat” ha explicat Matabosch i ha afegit que “un dels objectius del Festival Internacional de Circ és reivindicar el circ de qualitat internacional i trencar estigmes com que és per nens o de poca qualitat.”