El Festival i +, el Canet Rock de la poesia

2.06.2014

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac (Maresme) ja ha anunciat les primeres novetats de la novena edició del festival Poesia i +, que se celebrarà la primera quinzena de juliol. La Fundació Palau es proposa una vegada més fer un pas endavant i consolidar-se com un festival de referència, que acosta la poesia a altres disciplines artístiques. El festival té lloc principalment al pati de la Fundació i al parc de Can Muntanyà, que ofereix un marc incomparable, amb vistes a Caldes d’Estrac i el Mediterrani.

 

Adrià Puntí | ©Víctor Parreño

 

El festival posa l’accent en la programació musical i aspira a consolidar-se com el festival d’estiu del Maresme, obert a tota mena de públics i amb una programació que busca presentar en un espai íntim i singular propostes molt diverses que tenen en comú la poesia i l’esperit d’investigació que sempre va caracteritzar el poeta Josep Palau i Fabre, impulsor del festival.

Com a novetat, el festival s’obre a l’electrònica i a l’experimentació sonora i presenta una selecció de videopoemes que es repartiran en les sales de l’exposició permanent. Amb aquestes activitats el festival busca ampliar el ventall de formats per endinsar-se en la creació poètica actual. També hi haurà lloc per celebrar dos noms imprescindibles de la poesia contemporània: Joan Vinyoli i William S. Burroughs. És amb motiu de l’homenatge a Burroughs que el festival compta amb presència internacional, amb l’actuació de Lydia Lunch al costat de Za! i Esperit!.

L’acte central del festival és la Nit dels Poetes, que com cada any presenta tres veus destacades de la poesia catalana actual. Enguany tindrà lloc el dissabte 5 de juliol, amb la participació de Susanna Rafart, Mireia Calafell i Carles Hac Mor, i tot seguit hi haurà l’actuació de Toti Soler, que repassarà un dels seus discos més inoblidables i homenatjarà Joan Vergés (1928-2014).

D’entre les propostes musicals, destaquen el concert de Paco Ibáñez, que obrirà el festival, així com els d’Adrià Puntí i Albert Pla, que oferiran cadascú un concert especial en solitari. També cal destacar els concerts de Hidrogenesse i Esperit! amb Za!, que obren encara més l’espectre sonor del festival. En aquest sentit també destaquen la proposta poètica de Jansky, que relaciona poesia i electrònica, i la d’Andreu Subirats, que és considerat un dels millors recitadors catalans.

L’espai central del festival és el parc de Can Muntanyà, que domina el poble i s’atansa al Mediterrani. Abans i després de les actuacions que hi tindran lloc, serà un espai de trobada distès i privilegiat, amb servei de bar i un acurat disseny de l’espai. Podeu veure els horaris i comprar les entrades a la web del festival.