El Festival EVA, l’spin off

30.06.2016

Després de passar pel Penedès, el Festival En Veu Alta arriba a Pradell de la Teixeta (Priorat) amb noves experiències narratives per celebrar la seva 7a edició de l’1 al 3 de juliol. I ho farà omplint el municipi amb 17 funcions basades en la narració i la tradició oral més contemporània, presentades a vuit escenaris diferents, nou dels quals van adreçats al públic adult i els restants, al públic familiar. I entre d’altres coses, se celebrarà el 100 aniversari del naixement de l’escriptor gal·lès Roald Dahl.

El Festival Eva

El Festival Eva

José Manuel Garzón, Dalí Blanch i Toni Gomila són alguns dels noms que participen en les activitats del festival a Pradell, totes vinculades amb al territori. A més, les narracions s’acompanyaran amb música: la poesia amb baix elèctric, les novel·les amb violoncels o acordions, les cartes amb el so del piano, i els recitals, a ritme de jazz, pop, electrònica, clàssica, o bé cançons de taverna.

Una programació condensada

El divendres 1 de juliol el festival s’inaugura amb la combinació del testamentari del poeta J. V. Foix, “Cròniques de l’Ultrason”, recitat per Quim Lecina, i els solos de heavy metal amb baix elèctric de Borja Batllevell, i després Pep García-Pasqual presentarà el “El tast”, una història fantàstica de Roald Dahl, acompanyada pel so del violoncel d’Andrea Peirón.

El dissabte 2 de juliol arrencarà amb un passeig pels diferents paisatges de les estacions de l’any, “Calendari de contes”, d’Ada Cusidó, i continuarà a la tarda amb “Todo morido” de Dalí Blanch, que explicarà històries d’amistat, amor i de ganes de saber. Mentrestant, a la plaça Castell es faran “Recitals a domicili” acompanyats d’estils musicals variats, com “La dona és l’ésser més intel·ligent i tendre sobre la terra…”, o la poesia de Jacques Prévert, Francesc Gelonch, el Rector de Vallfogona, o d’Eduard Carmona.

Un altre text que es recitarà durant el dissabte és “La idea d’Europa” de George Steiner, a càrrec d’Òscar Intente, acompanyat de l’acordionista Ferran Martinez, mentre que l’“A tres bandes” presentarà tres espectacles simultanis: “A quien corresponda” de José Manuel Garzón, “L’espatlla de xai” de Mònica Torra i “Algunes odissees de déus i dees” de Arnau Vilardebó. Finalment, “Palabras de Miguel”, un recital sobre poemes, cançons, anècdotes i fragments de cartes de Miguel Hernández a càrrec de José Manuel Garzón i José Galiana al piano, clourà la jornada a la Cova del Rector, lloc on s’ha d’arribar caminant amb frontals i llanternes.

El diumenge 3 els assistents podran expressar-se lliurement al fòrum obert “Tu mateix!”, ja sigui en format poesia, narrativa, tirallonga, crítica, rap, cançó o declaració d’amor, i després fer un vermut amb les Cançons de taverna dels Tranquils. A la tarda, en canvi, els Guilla Teatre ens oferiran una “Carretada de contes” i el festival es clourà amb l’espectacle Acorar de Toni Gomila, una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles.

Etiquetes: