El Festival de Cine de Galway escull ‘El Perfecte Desconegut’ com a Millor Òpera Prima Internacional

18.07.2012

Escena del film 'El Perfecte Desconegut', amb l'actor Colm Meaney.

El Perfecte Desconegut, la pel·lícula catalanomallorquina  dirigida per Toni Bestard, amb guió d’Arturo Ruiz Serrano, ha estat escollida “Millor Òpera Prima Internacional” al Festival de Cine de Galway (Galway Film Fleadh) -Irlanda-, que s’ha celebrat entre el 12 i el 15 de juliol.

La pel·lícula explica la història d’un estranger anomenat Marco, que arriba a un poble de la Mediterrània amb la intenció de trobar respostes sobre un fet del passat immortalitzat en una vella polaroid. Marco ocuparà una antiga botiga abandonada i romandrà allà, sense saber què hauria de vendre.  Els veïns, que volen donar vida al poble i veuen la botiga com un al·licient, ajudaran el visitant a reformar el lloc i, poc a poc, l’estranger esdevindrà un peculiar venedor que ofereix una cosa tan senzilla com temps i paciència per escoltar uns veïns que poden projectar les seves il·lusions sobre aquest gran llenç en blanc que suposa la botiga buida.

El film va ser estrenat el passat mes d’abril. Ha estat projectat en 14 ciutats espanyoles i ha obtingut el reconeixement de públic i crítica als festivals de Palm Springs (USA), Tiburon (California, USA), Titanic (Budapest, Hongria), Seminci (Valladolid, Espanya),  Xangai  (La Xina) i Busan (Corea del Sud). Entre els actors que apareixen en aquesta pel·lícula hi figuren Colm Meaney, Ana Wagener, Eva Martín, Xisco Segura, Vicky Peña, Carlos Santos, Guillem Juaneda i Biel Duran.

“El perfecte desconegut” és una coproducció d’Optim TV i Singular Audiovisual i compta amb la participació de TV3, IB3, Govern Balear i Ministeri de Cultura.

Pòster de 'El Perfecte Desconegut'.