El Festival Acústica aixeca el teló

31.08.2012

Skye Edwards

 

Després de la nit inaugural, el segon dia de festival arrenca amb canvis d’escena. La segona jornada de l’Acústica ha estat marcada per la pluja però, afortunadament, cap a les vuit del vespre els núvols han marxat de Figueres i han permès la celebració de tots els concerts programats. De bon matí ja s’havia anunciat el canvi d’escenari d’Els Amics de les Arts i el nou recinte, el Teatre El Jardí, ha permès donar-hi cabuda a un centenar més de persones. Així han estat uns 800 espectadors els que han pogut viure dues hores d’intens concert que ha finalitzat amb “El matrimoni Arnolfini” i amb tot el públic dempeus.

Els Amics de les Arts han recordat amb ironia la seva primera actuació a l’Acústica quan participaven al concurs Sona 9 i també han mostrat la seva complicitat amb la campanya “Foc al Cor, Salvem l’Empordà” recomanant als assistents que es comprin la samarreta benèfica i que ells han ensenyat des de l’escenari i han regalat a un dels seus seguidors. Cançons com “Monsieur Cousteau”, “Jean Luc” o “4-3-3” han estat de les més aplaudides. Després de dues hores de concert el grup a signat autògrafs al hall del teatre.

Aquesta segona nit de l’Acústica es presenta el talent emergent de Pijama, dins la secció ‘Tastets de l’Empordà’. Actuen també La Orquestra Fireluche, Pablo Guirao Trio, The Mamzelles (grup finalista del Sona 9 2011) i Amparanoia, un pessic per comprendre què és l’Acústica, un festival que en els últims 10 anys d’experiència ha obtingut èxit de crítica i espectadors, aglutinant en cartell artistes clàssics del país i nous talents. La pop-star internacional que aquesta 11a. edicio visita Catalunya, la vocal anglesa del grup de trip hop Morcheeba, Skye Edwards, actuarà en concert íntim davant 700 persones.

Com a proposta innovadora, es presenta per primera vegada l’Acustiqueta, una oferta d’oci familiar diürna amb uns 14 artistes i les col·laboracions de Minimusica, el Museu Dalí, el Museu de l’Empordà i el Museu del Joguet, que en celebració dels 30 anys clausura el festival el diumenge dia 2 de setembre amb Pascal Comelade, Gerard Quintana, Albert Pla i Enric Casasses. Tot plegat, un festival que tanca la temporada d’estiu amb qualitat i originalitat.