El FeMAP arriba als aparadors

3.08.2015

La Llibreria Patalín, situada a La Seu d’Urgell, i l’Òptica Ribagorça del Pont de Suert, han estat els guanyadors d’enguany del I Concurs d’Aparadors FeMAP 2015. Els propietaris de la llibreria han volgut recrear l’estudi d’un músic a l’època medieval utilitzant elements com llibres, partitures i imatges del Beatus de La Seu. “Un aparador senzill i ben proporcionat, amb una perfecta disposició dels elements i una genial combinació entre la música antiga i el producte del llibreter” explica el jurat.

L'aparador de l'òptica Ribagorça, guanyadora del Concurs del FeMAP 2015.

L’aparador de l’òptica Ribagorça, guanyadora del Concurs del FeMAP 2015.

L’Òptica Ribagorça s’ha endut el segon premi per “la seva boníssima visibilitat i disposició dels elements que el formen, i una combinació de colors vistosa i fàcilment identificable amb el FeMAP”. De fet, la creadora d’aquest aparador, es va posar en contacte amb els protagonistes de l’ensemble que va actuarà al Pont de Suert el proper 16 d’agost, per conèixer l’essència del grup i la seva música.

En la seva primera edició, el Concurs d’Aparadors FeMAP ha tingut una participació total de 30 establiments a tot el Pirineu (Tremp, La Pobla, Pont de Suert, La Seu d’Urgell, Puigcerdà, Bagà i Berga). Per tal de posar una nota a cada creació, els jurats avaluadors dels aparadors es basaven en els criteris de visibilitat, reconeixement de la temàtica de música antiga, originalitat i la disposició dels elements que componien cada aparador. Els aparadors guanyador i sub-guanyador, s’emporten un premi de 600 i 300 euros respectivament.

A més, a partir del 15 d’agost es coneixerà també l’aparador guanyador per part de la votació popular, el qual s’emportarà un lot de productes pirinencs.