El discurs del rei Carnestoltes

13.02.2015

Ahir es va celebrar l’Arribo del rei Carnestoltes a Barcelona. La Cercavila dels Set Ambaixadors va rebre amb una esbojarrada benvolguda el personatge més carismàtic del Carnaval. Aquí podeu llegir el seu pregó.

El Rei Carnestoltes | Foto PERE VIRGILI

El Rei Carnestoltes | Foto Pere Virgili

REI: Estimats súb-dits… dels peus…       El discurs! El discurs!

1. Per la meva condició sobirana he sabut que d’aquí a no-res vindran les forces repressives, les del bé establert —ja sabeu: celles arrufades, dit alçat, rostre sever…—, i us toldran la carn. Sí, i us faran fer bondat: haureu d’enterrar la sardina i, durant molt temps, qui sap si un mes, o més d’un mes, haureu d’afartar-vos d’espines. Com ho veieu?

TOTS: Més, carnestoltes… Dóna-li més voltes!

2. Davant semblant suplici de fam i esgarrinxades, el cor se m’entendreix i em sento generós; fins i tot magnànim. i, posats a compensar-vos pel viacrucis que us espera, des d’ara fins al moment fatídic jo, carnestoltes, us avalo la carn. Sí: tan la de ganivets i forquilles com la de pantalons i faldilles!

UN AMBAIXADOR: Però què ofereixes?

REI: Carn avalada, capsigranys! Carn, carn, i més caaaaaaaarn…!

3. Aboleixo per tant lleis, estatuts i jerarquies, i decreto que, durant set dies, l’oli de la rauxa i el greix de la disbauxa facin lliscar l’alegria per places i carrers, i que tota la ciutat sigui xauxa! Sí, i orgia! Poseu el món de cap per vall, llenceu l’einam pel finestral, subvertiu l’ordre social, la fe, el bressol, la casta, la inclinació sexual…! Com ho veieu?

TOTS: Més, carnestoltes… Dóna-li més voltes!

4. Ep!, i abolida la llei, abolida també la pena. fruïu, doncs, i allibereu-vos sense por. Talleu cadenes i lligams, i feu que els carrers bullin de disfresses, ninots i espantalls. Afileu la sàtira i el sarcasme, no estalvieu la tabola ni el ball, ni tampoc l’escarni… per posar verds, o morats, als que us tenen pels ous aferrats! Com ho veieu?

TOTS: Més, carnestoltes… Dóna-li més voltes!

5. Podem… (vull dir podeu) començar pels llardosos banquers, asseguts damunt els seus bancs, que són uns bancs amb forats —el que sempre se n’ha dit comunes—, podem… (vull dir podeu) continuar pels seus assalariats, els polítics de dits llargs, i corruptes, que es reuneixen al bar cenas, que és el bar on serveixen els millors xorissos… —fixeu-vos: no bar comidas, no; bar cenas! tots sabem que, de nit, amb la panxa plena i ben servits, és quan surten millor els xanxullos d’aquesta mena— i podem… (vull dir podeu) acabar amb els jutges de mans pures, escarxofats damunt les latrines dels palaus, diuen que de justícia, des d’on els seus delicats esbirros practiquen les 4F: falsejar, fracturar, fer cantar, fer callar per sempre… ep, no ens poséssim tràgics, però…! Com ho veieu?

TOTS: Més, carnestoltes… Dóna-li més voltes!

6. Resumint:

set dies amb dret a decidir… qualsevol bajanada!

set dies de veritable independència… per la cara: cascú la seva, cascú al seu aire!

set dies explosius de xala, gresca i anarquia… sense càstig!

set dies pel descontrol absolut, saludable i fins i tot homeopàtic!

Com ho veieu?

TOTS: Més, carnestoltes… Dóna-li més voltes!

7. No! s’han acabat les voltes! ara us toca a vosaltres! i recordeu: adéu normes, adéu formes, adéu tabús i convencionalismes, i a fruir! rebenteu de gaudi i que no s’acabi fins que no s’esgoti el desig! Dai! Que comenci el guirigai! Quiquiriquí! ni un sol membre (o membressa) sense gaudir… De què? de la carn avalada! Visca el carnestoltes… Que sóc jo!

TOTS: Visca!

REI: I ara anem a fotre foc a l’avorriment i a incendiar la festa! endavant les atxes!

Etiquetes: