El dia que serem independents

7.09.2015

El Llibre de les Meravelles és un llibre sorprenent, visionari i a l’hora ple d’humor. Víctor Colomer hi recull fotomuntatges insòlits del que podria ser Catalunya després del 27-S. Hi trobem imatges inèdites de la vida catalana que aviat, en una Cataluya independent, podrien ser realitat.

Obama i Mas passant revista | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Obama i Mas passant revista | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Artur Mas ja es presenta a l´ONU amb un «ja sóc aquí». El 2019 L´Honorable Ada Colau, presidenta de la Generalitat, reuneix el G8 a Pedralbes amb Hollande, Jünker i Obama. Els astronautes de l´Agencia Catalana de l´Espai, ACE, construeixen a la Lluna la primera colònia de catalans. Albert Pla guanya Eurovisió, la selecció catalana de futbol guanya el Mundial de Russia 2018,  Miss Catalunya guanya el certamen de Miss Univers i Jaume Sisa guanya un Premi Nobel. Els catalans ho guanyarem tot!

Lluernari del Palau de la Música a la UE | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Lluernari del Palau de la Música a la UE | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Miquel Calçada, que en signa el pròleg, el qualifica de somni premonitori: “Entre imatges amb un marcat to humorístic i surrealista —en la millor tradició catalana— se n’hi amaguen d’altres que són una projecció bastant precisa dels anhels de bona part de la ciutadania del país. Quant falta perquè el president de Catalunya parli a l’ONU i la senyera onegi a la seva seu? I perquè la selecció catalana ens representi en un mundial de futbol? Menys del que ens pensem. De moment, però, amb aquestes fotografies d’en Víctor Colomer ja podem fer-nos-en una idea i anar prenent mides de com serà la Catalunya del demà”, escriu Calçada.

Agent de duana amb passaport català | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Agent de duana amb passaport català | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Els Pastorets triomfen a Broadway. Sor Lucia Caram és elegida primera papessa al Vaticà. Investigadors de prestigi internacional conclouen que Jesús era català i el burro de Sancho Panza també. Michael Jackson balla sardanes, Woody Allen canvia el clarinet per la tenora, la Metro canvia el lleó pel tió i la reina Letícia s´agenolla davant Pilar Rahola seguint les prediccions ara fa cent anys de Francesc Pujols («els reis del món s´agenollaran davant Catalunya»).

Albert Pla guanya el festival d'Eurovisió | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Albert Pla guanya el festival d’Eurovisió | Fotomuntatge de Víctor Colomer

El poeta Vicenç Altaió destaca el sentit de l’humor d’aquest artista de Sabadell, un humor que li ve de fàbrica, pràcticament regalat pel seu ultralocal i que el connecta amb Francesc Trabal i Joan Oliver. I Altaió afegeix: “La utopia que tenim fixada en la part frontal del nostre cervell és arribar democràticament a una plenitud política a Catalunya. Colomer passa de l’alta política a la cultura de base i ho fa amb dos instruments fenomenals, el fotomuntatge, que apareix sempre en els moments de conflicte polític, i el sentit de l´humor, que fa que la utopia no sigui sagrada, no et porti a la guerra i, per tant, arribi a ser realitat”, escriu Altaió.

Mas a la ONU | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Mas a la ONU | Fotomuntatge de Víctor Colomer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 Comentaris
  1. Molt bon treball, defineix perfectament el deliri col·lectiu d’alguns dels meus conciutadans. El millor és que hi hi que s’ho pren seriosament. I a sobre, el mikimoto diu que “és un somni premonitori”. Per llogar-hi cadires. O katanes, que deien aquells.

  2. Si qui ha de guanyar Eurovisió en representació de Catalunya és l’hispanarro de l’Albert Pla, quasi que no sé per a què volem la independència.

  3. El fotomuntatge de Mas i Obama és prou “petardo”, perquè qui figura que passa revista als Mossos d´Esquadra (que en la imatge fan de “tropes”) és Mas, i no Obama; quan hauria de ser al revés.