El dia 2 de maig arrenca el Festival de Cinema Solidari de Navarcles

30.04.2013

La desena edició del CLAM tindrà com a eixos temàtics ‘Els joves a l’exili’ i ‘La llibertat en risc’. La pèrdua de drets per part dels ciutadans com a conseqüència d’una situació de crisi econòmica i la dura realitat social i laboral a què han d’enfrontar-se els ciutadans més joves que accedeixen a les primeres feines són els temes de debat que proposa el festival, a partir de documentals, pel·lícules i curtmetratges de rigorosa actualitat.

CLAM12

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, el CLAM, enceta la seva desena edició aquest proper dijous 2 de maig i oferirà un ampli ventall de pel·lícules relacionades amb les temàtiques a debat fins el dia 12 de maig.  Avui a la tarda, per commemorar el desè aniversari del Festival s’oferirà la projecció gratuïta de la pel·lícula Intocalbe a la Plaça de la Vila de Navarcles, a les 21:30h. En cas de pluja, la sessió es faria al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas.

Amb aquesta projecció s’escalfen els motors d’un festival que arrencarà oficialment aquest dijous 2 de maig, quan a les nou del vespre, s’inaugura oficialment un festival que enguany  reflexiona sobre la pèrdua de llibertats i el futur dels joves.

Un any més, Navarcles tornarà a ser la capital estatal del cinema solidari amb una programació cinematogràfica de qualitat i altres activitats culturals que se celebrarà entre els dies 2 i 12 de maig al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas i al nou Centre Cultural la Creueta.

En els 9 dies de Festival es podran veure un total de 36 pel·lícules, de les quals 12 són curtmetratges a concurs i 3 curtmetratges d’èxit que no opten a premi. Dins de la programació es veuran 9 estrenes absolutes i 3 llargmetratges d’èxit ja estrenats. Entre els films seleccionats hi ha 8 documentals Clam, una pel·lícula infantil i 3 grans obres clàssiques del cinema. En total es projectaran títols de 12 països diferents.

Intocable, un èxit de taquilla i reconegut per la crítica

La pel·lícula 'Intocable' es projectarà avui a les 21:30h a la plaça de la Vila de Navarcles.

La pel·lícula francesa va ser una dels gran èxits de taquilla de l’any passat. Dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano; i interpretada per François Cluzet i Omar Sy, explica la història de Philippe, un aristòcrata que ha quedat tetraplègic a causa d’un accident saltant en parapent, i que lloga Driss, un immigrant d’un barri marginal que acaba de sortir de la presó, peqruè en tingui cura. Encara que a primer cop d’ull no sembla que sigui la persona més indicada per ocupar el lloc, ambdós aaconsegueixen que convisquin Vilaldi i Earth Wind amb Fire, l’eloqüència i la hilaritat, i els vestits d’etiqueta i el xandall.

“Intocable” va ser nominada als Globus d’or (2012), premi Cèsar, al millor actor (2011); i premi Goya, a la millora pel·lícula europea.