El desert de Bedouine

3.07.2018

Nice and quite’. Així és com definiria la música d’una de les artistes revelació del moment, d’una de les cantants emergents amb més projecció de l’indie-folk. Bedouine és agradable i tranquil·la i, potser per això, la cançó estrella del seu àlbum de debut, Bedouine (Spacebomb, 2017), porta aquest nom. Un tema que parla sobre les indecisions i les dificultats d’avançar i que, ara per ara, ja té més de dos milions de reproduccions a Spotify.

Azniv Korkejian, Bedouine © Polly Antonia

Aquesta setmana, la placidesa i la suavitat de la seva hipnòtica veu arriba a Barcelona per primera vegada en la seva curta trajectòria musical. Bedouine actuarà al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau per presentar un àlbum aclamat per la crítica d’arreu. Després del concert que va oferir-hi la Fundación Tony Manero la setmana passada, aquest dijous serà ella qui reprendrà la cinquena edició del cicle de Concerts d’Estiu. És la quota internacional que ofereix el programa d’aquest espai idíl·lic. Una proposta imperdible.

Sota del nom artístic Bedouine, s’amaga Azniv Korkejian, una noia jove, esvelta, de pell bruna, cabells arrissats i mirada profunda. De pares armenis, va néixer a Alep, Síria, però va viure la seva infància a l’Aràbia Saudita. Més tard va recórrer Amèrica del Nord amb la seva família; primer Boston, després Houston i, finalment, va establir-se a Los Angeles. Moure’s pel món, sense casa fixa, li ha marcat la vida. En certa manera, sempre s’ha sentit desplaçada, com si no pertanyés enlloc, explicava en una entrevista. Per això, metafòricament parlant, forma part dels beduïns, àrabs nòmades habitants del desert. Habitants del tot, habitants del no-res.

La seva manera de viure és el que dóna vida al seu pseudònim i al seu primer disc. A partir de les experiències viscudes, inspiracions i perspectives, Bedouine ha creat una introspecció temperada i sense límits només amb guitarra, percussió i veu. Un so propi que combina folk dels anys seixanta, country-folk dels setanta i bocins de bossa nova. Des de les cançons de bressol de la seva àvia a Síria fins als sons dels viatges que va fer per la costa oest dels Estats Units, la música de Bedouine reviu, amb nostàlgia i innocència, un àlbum familiar de records i vivències de tots els llocs que l’han forjat. De totes les empremtes que el seu desert ha deixat.