El Departament de Cultura s’oposa al 155

25.10.2017

Ahir, dimarts 24 d’octubre, els treballadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van signar un manifest en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que el Govern espanyol pretén efectuar a Catalunya.

Manifestació a les portes de la Conselleria d’Economia. (20 de setembre) | © Ester Roig

El manifest dels treballadors i treballadores del Departament de Cultura se suma a les declaracions de diferents col·lectius culturals i del món del periodisme, entre les quals sobresurt la recent declaració dels treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals davant l’amenaça d’intervenció. En el seu manifest, el Consell Professional de TV3 declarava aquest cap de setmana el seu rebuig categòric a la presa de control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat de Catalunya per part del govern espanyol i ho consideren “un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d’expressió, d’informació i de premsa, i a la professionalitat dels seus treballadors”.

Reunits en assamblea, ahir els treballadors i treballadores del Departament de Cultura van manifestar el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constució del 1978, que van qualificar d’un greu atac a l’autogovern català.

Reproduïm el text íntegre del seu manifest:

“Nosaltres, treballadores i treballadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’organismes adscrits, reunits en assemblea espontània, manifestem el nostre rebuig a l’amenaça del govern d’Espanya d’aplicar l’article 155 de la Constitució de 1978, mesura que interpretem com un atac gravíssim a l’autogovern de Catalunya i a les seves institucions legítimes.

La Cultura ens fa crítics, ens humanitza i ens cohesiona com a societat. Per aquests motius, no podem romandre en silenci, ni permetre que aquest silenci pugui ser entès com una acceptació o una resignació. No tolerem ser instrumentalitzats ni comptabilitzats com a part d’una majoria o minoria silenciosa. Per això, afirmem que només reconeixem l’autoritat del President de la Generalitat de Catalunya, del seu Govern i de les institucions que ens representen, que van ser escollides democràticament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Sóc treballador del Departament de Cultura. No sé d’on surt aquest manifest, però sí que a mi ningú m’ha demanat si m’hi volia adherir o no. Per tant, independentment de les meves opinions, que ja és evident que no importen gens ni mica, no em sento representat, com a treballador de Cultura, insisteixo, per aquest manifest. Si hem de fer coses, fem-les bé, si us plau.