El curs de Barcelona Modern Project

19.10.2015

El “Curs Internacional de Composició Institut Français- Barcelona Modern Project” està dirigit principalment a la formació de joves compositors i la difusió de les seves obres. Enguany, el compositor convidat és Hèctor Parra i comença aquest 23 d’octubre. 

Barcelona Modern Project

Barcelona Modern Project

El Curs Internacional de Composició Institut Français- Barcelona Modern Project està dirigit principalment a la formació de joves compositors i la difusió de les seves obres. Es tracta d’un curs en el qual els joves compositors, tutelats per un compositor convidat d’àmplia i sòlida experiència i renom internacional, i mitjançant la interrelació amb els músics del Barcelona Modern Project, ensemble resident, desenvoluparan al llarg de la durada del curs un projecte de composició que culminarà en obra, que serà interpretada en concert públic, pel BMP.

El curs està estructurat en tres trobades de tres dies cadascuna, cada tres mesos, a jornada intensiva: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. El treball durant les trobades està planificat per a desenvolupar-se amb 10 alumnes actius, i fins a un màxim de 30 alumnes oients, tots ells seleccionats prèvia presentació de dossiers (cv, partitures i cd’s), la seva anàlisi per part del tribunal avaluador (compositor convidat, director de l’ensemble, un representant dels músics i el coordinador pedagògic del curs) i selecció de participants.

El curs inclou també, com a activitats formatives: conferència del Compositor convidat amb exposició i anàlisi de la seva pròpia obra i experiència, d’obres de repertori i tot allò que consideri necessari per desenvolupar l’activitat pedagògica del curs. A més, hi ha una exposició de treballs per part dels alumnes, classes individuals per als alumnes actius, classes grupals per als alumnes oients, un panell de lectura, improvisació i taules rodones, debats, tertúlies i concerts.

La primera trobada té lloc el 23, 24 i 25 d’octubre. El 24 a les 19:30h tindrà lloc el concert inaugural: “Héctor Parra, retrat”. La segona trobada serà els 18, 19 i 20 de desembre i la tercera trobada tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 d’abril del 2016, tenint en compte que el 25 d’abril serà el concert final.

Aquest curs es farà a les instal.lacions de l’Institut Français-Barcelona (c/ Moià nº 8; 08006, Barcelona) entre els mesos d’Octubre del 2015 i juny del 2016. Podreu trobar més informació a:

http://cursbmp.wix.com/cursbmp

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005994256722