El cicle ‘Veus paral·leles’ torna agermanant poetes catalans i gallecs

26.06.2014

El cicle ‘Veus paral·leles’ arriba a la seva dotzena edició. Coordinat per la Institució de les Lletres Catalanes i dirigit per Albert Mestres, ‘Veus paral·leles’ s’ha caracteritzat des del principi per aparellar poetes catalans amb poetes d’altres països. A l’hora de triar la nòmina de poetes d’aquí, s’ha procurat sempre donar veu a noms poc coneguts. Enguany Sebastià Perelló, Susanna Lliberós i Adrià Targa es passejaran pels Països Catalans acompanyats per tres poetes gallecs: Chus Pato, Gonzalo Hermo i Estíbaliz Espinosa. 

Sebastià Perelló

Sebastià Perelló | Foto Carles Viel.

 

“Les Veus Paral·leles són una experiència extraordinària en molts sentits, al marge de l’apropament que significa per al públic d’unes poesies sovint desconegudes, ja que la majoria de poetes que passen pel projecte són relativament poc coneguts”, ens diu Albert Mestres. El cicle posa en convivència sis poetes durant deu dies recorrent les terres de parla catalana per terra, mar i aire (autocar, tren, vaixell, cotxe, avió). “Això fa que, a més de conèixer de prop poetes de cultures pràcticament ignorades per nosaltres, es posin en contacte i sovint sorgeixin amistats entre alguns dels d’expressió catalana”, sosté Mestres. “Des del punt de vista exterior, creem les millors ambaixades possibles, ja que sovint els poetes d’altres cultures que vénen ignoren pràcticament fins i tot l’existència de la nostra cultura i el projecte els posa en contacte de manera contundent amb la nostra realitat física, geogràfica i cultural. I qui millor que ells, escriptors i activistes culturals, per transmetre-la a les seves pròpies cultures?”

Amb traduccions d’Albert Mestres i Eduard del Castillo Velasco, una posada en escena d’Albert Mestres i amb la interpretació de l’actriu Mireia Chalamanch, el cicle poètic ‘Veus paral·leles’ arrenca el seu itinerari el dia 28 de juny a Vilafranca del Penedès a les nou del vespre. Els recitals poètics del cicle aniran recorrent diversos punts de parla catalana, com ara Tarragona, València, Vila-Real, Palma, Búger, Badalona i Barcelona.