El Cicle de Cants i Autors torna a Granollers

3.10.2012

Paul Fuster, Pau Alabajos, Abús i Marta Rius són els noms destacats de la programació. El Cicle de Cants i Autors (CCA) arriba a la seva cinquena edició. Durant el mes d’octubre, el Casal Popular l’Esquerda torna a proposar un espai popular i alternatiu on gaudir de tots els estils i discursos de la cançó d’autor feta en català.

Si hi sumem l’edició d’enguany, el CCA ha omplert 5 octubres de Granollers amb 40 propostes de cançó d’autor feta en català. Precisament, aprofitant el simbolisme de les dues dades, l’Esquerda ha decidit cloure el CCA, mantenint-se fidel als seus pilars des de la primera edició i també, per pensar en noves propostes.

 

Cicle Cants i autors al Casal Popular L'Esquerda

 

 

El passat 28 de setembre va servir per fer la inauguració d’aquesta cinquena i última edició. Amb una xerrada es va fer balanç dels 5 anys, es va projectar el vídeo “La Cançó Necessària” editat pel mateix col·lectiu arrel del recital que es va celebrar el 29 d’octubre en l’a quarta edició del CCA per escenificar la renovació i el futur de la cançó protesta als Països Catalans, i després d’un sopar de tapes el trobador i joglar del nostre segle, Carles Belda, va cloure la nit amb un recital que va combinar cançó tradicional i contemporània convertint l’Esquerda en una taverna popular. va tancar la nit amb un dels seus recitals.

El proper 6 d’octubre el cicle agafa embrenzida amb Pau Alabajos i Caliu (Sala Naub1) i continua l’11 d’octubre amb Marta Rius i Salagrau, el 20 d’octubre amb Albert Palomar i Abús i, en la última nit del cicle, el 27 d’octubre, es podrà gaudir de Paul Fuster i Albert Freixas.

Durant aquests anys, el CCA s’ha consolidat com un cicle alternatiu de música en directe, caracteritzat per tenir una mirada eclèctica a la cançó d’autor en llengua catalana, fent-se present a espais que permeten una connexió directa entre artista i públic i amb uns preus  assequibles per a tothom.

Pel cicle han passat autors consolidats com Mazoni, Sanjosex, Pau Riba, Feliu Ventura, Cesk Freixas o Meritxell Gené i propostes no tant conegudes al seu moment com El Petit de cal Eril, Bikimel, La iaia, Jordi Montañez o Roger Puig. A més, el cicle es va agermanar amb el Col·lectiu Joan Pau Giné de la Catalunya Nord i va crear l’espectacle La Cançó Necessària en el qual es va mostrar la renovació de la cançó d’autor compromesa catalana amb Cesk Freixas, Pau Alabajos, Meritxell Gené, Jordi Montañez, Josep Romeu i Andreu Valor. Tota la informació es pot trobar a cantsiautors.cat l’Esquerda és el Casal Popular de Granollers. Amb més de sis anys de trajectòria l’Esquerda és una associació d’agitació cultural, amb un calendari anual d’activitats socioculturals i, alhora, un espaí físic popular.

La principal novetat de la ‘última edició és un dels espais on s’hi faran dos concerts, la Naub1-Centre de difusió i creació musical, sala de la ciutat que des de fa un any acull concerts en directe.

Tota la informació del cicle a www.cantsiautors.cat #CCA2012 i @cpesquerda

Tota la informació del Casal Popular l’Esquerda: www.esquerda.org