El Castell de Vila-seca, nou espai expositiu de la Fundació Vila Casas

5.04.2019

La Fundació Vila Casas, amb seus a Barcelona, Torroella de Montgrí i Palafrugell, suma un nou espai expositiu al sud de Catalunya, a la població de Vila-seca. El director Antoni Vila Casas ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-seca que converteix el Castell en una nova seu expositiva.

El castell de Vila-seca serà la nova seu expositiva de la Vila-casas | Foto: Vila-casas

El Castell de Vila-seca ha estat rehabilitat durant els darrers anys, una intervenció que ha consistit en la conservació i restauració de les façanes i el condicionament dels espais per a les funcions expositives. La intervenció s’ha portat a terme respectant els elements arquitectònics i decoratius propis del castell neomedievalista declarat bé d’interès cultural nacional i que esdevé un espai en absoluta sintonia amb els museus i espais expositius de la Fundació Vila Casas, sempre atenta al llegat patrimonial del país.

El Castell de Vila-seca es transforma, així, en un centre expositiu que acollirà dues mostres l’any del fons d’art de la Fundació Vila Casas mitjançant un acord de col·laboració previst, de moment, per quatre anys. Aquest espai expositiu, integrat per quatre sales, acollirà dues exposicions l’any que es perllongaran durant sis mesos cadascuna. La primera proposta s’inaugurarà aquest estiu i s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, el projecte d’exposicions itinerants d’autors estretament relacionats amb la col·lecció d’art català contemporani de la Fundació Vila Casas.

Paral·lelament a la mostra de Vila-seca, el programa Itiner’Art preveu, durant els pròxims mesos, dues mostres d’Agustí Centelles, l’una al Museu de Granollers, “Una crònica fotogràfica. Anys 30” (del 9 de maig al 23 de juny) i l’altra a la Sala Portal del Pardo de El Vendrell, “Retrats de guerra”, (del 9 de juliol al 28 d’agost), i una tercera proposta de l’artista del fons Mario Pasqualotto a l’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, entre d’altres.