‘El bufet giratori’ de Jordi Nopca

8.04.2014

La narració El bufet giratori iniciat per Jordi Nopca ha guanyat el concurs de relats col·lectius en línia La TRAMa. A més d’en Jordi Nopca, el concurs ha comptat també amb la participació dels escriptors Llucia Ramis, Martín Piñol, Najat El Hachmi i Tina Vallès. El TRAM i l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) han organitzat aquest certamen literari, en el qual han competit 15 relats i participat 150 persones 

Jordi Nopca | Foto: Ester Andorrà.

 “La TRAMa, concurs de relats col·lectius” en línia, convocat per l’empresa TRAM en col·laboració amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ja té guanyador. El relat vencedor del certamen ha sigut El bufet giratori, iniciat per l’escriptor Jordi Nopca, relat que converteix una banal visita al dentista (en tramvia) en una grotesca història de ciència ficció.

El concurs va començar el passat 6 de març i proposava la creació col·lectiva d’un relat en català, en el marc del 10è aniversari de TRAM. El bufet giratori ha estat coescrit pel mateix autor i pels participants Kutsushita, Isabel Borràs Latre, Clio, Luloi, Himajina, Hati, Fernanding i Ferdinand.

Tots els membres de l’equip guanyador rebran una T-Trimestre de regal (targeta que permet viatjar amb tots els transports públics d’una zona durant tres mesos) valorada en 142 euros, així com descomptes en els cursos de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (10% en els cursos virtuals o 5% en els cursos presencials). Tots els concursants rebran una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara i una targeta T-10.

Una elecció difícil

El jurat encarregat d’escollir la narració guanyadora ha estat format per Mireia Perelló, llibretera de La Impossible, Jordi Milian, responsable del web L’illa dels llibres i Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol.  Els criteris per triar el relat vencedor han sigut la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que demana que el tramvia ha d’aparèixer en la narració.

L’elecció del guanyador no ha estat fàcil. El relat vencedor s’ha imposat a les narracions La germandat de la T-Mes, iniciat per Martin Piñol, i Una altra vida és possible, iniciat per de Najat  El Hachmi, per unes poques dècimes en la  puntuació.

Els relat premiat, així com els altres 14 que hi han participat, es poden llegir a la pàgina web de Quatre Ratlles (www.quatreratlles.cat).

 

La TRAMa, concurs de relats col·lectius

El concurs s’ha desenvolupat durant tres setmanes i ha comptat amb la participació de Llucia Ramis, Martín Piñol, Jordi Nopca, Najat El Hachmi i Tina Vallès, encarregats d’iniciar els relats. L’únic requisit ha estat que el tramvia fos escenari, directe o indirecte, de la trama argumental.

La participació al concurs literari ha estat un gran èxit. El centenar de places inicialment previstes per a participar en els 10 relats col·lectius es va exhaurir en 3 dies, fet pel qual els organitzadors del concurs va obrir 50 places més que van donar lloc a 15 relats finals.

“La TRAMa, concurs de relats col•lectius”ha estat organitzar i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del concurs.

 

Sobre TRAM i el seu 10è aniversari

TRAM és l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvia, Trambaix i Trambesòs, de la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB) i que van entrar en servei el 2004. Des de llavors, s’ha convertit en el transport públic més ben valorat de la RMB i transporta cada any 24 milions de viatgers. Un mitjà de transport públic de qualitat, segur, accessible i respectuós amb el medi ambient que, amb aquest concurs de relats col·lectius, vol celebrar amb els seus usuaris el seu 10è aniversari.

 

Sobre Quatre Ratlles

Quatre Ratlles es dedica a gestionar concursos de relats col·lectius en línia, per a tot tipus d’entitats i comunitats d’usuaris. A través d’una aplicació pròpia, s’encarrega de l’organització completa de concursos, presidits per l’esperit cooperatiu i de perfeccionament de la creació col·lectiva. Les seves activitats tenen per finalitat tant treballar la pràctica de l’escriptura d’una manera lúdica, com construir ponts per cohesionar comunitats