El Born viatja en el temps

1.09.2016

Aquest setembre El Born Centre de Cultura i Memòria ofereix una nova iniciativa per donar vida al jaciment arqueològic amb La càpsula del temps, un viatge audiovisual pels episodis històrics més destacats de Barcelona vistos des del Born. La projecció es podrà veure al llarg del mes de setembre, serà gratuïta i es passarà cada trenta minuts, durant l’horari d’obertura.

El Born, Capsula del temps

La Càpsula del temps

La iniciativa està especialment dissenyada per a la canalla, ja que utilitza l’animació i les recreacions digitals per vincular l’espai actual amb les seves vides passades d’una manera amena i espectacular. La Dra. E (d’Eulàlia), una “científica apassionada i entusiasta”, és l’encarregada de conduir-nos a través d’aquest viatge en el temps. L’humor del personatge acompanya la didàctica en tot moment i la seva narració transforma el simple repàs històric en una aventura emocionant que vol captivar l’atenció dels nens i les nenes durant els 20 minuts que dura la peça.

A través dels salts temporals, visitarem des de la Barcino del 250 dC fins a la transformació del Mercat del Born de 1971, amb una parada especial, com no podria ser d’altra manera, per l’abans i el després del que va suposar el setge de 1714. La novetat més gran comporta aquesta iniciativa és l’ús de les imatges generades digitalment, que permeten als visitants contemplar el mateix espai de Barcelona al llarg de la seva història sempre a vista d’ocel, gràcies a la combinació tècniques d’animació en 3D amb realitat augmentada. Gràcies a aquest desplegament audiovisual de primera línia, l’espectador té accés a una experiència molt més sensorial del que permeten les ruïnes del centre que ajuda a comprendre millor la història que han vist les pedres del jaciment.

Lluís Domingo i Guillem Barceló, caps de la productora Creueta 119 i encarregats de la realització, expliquen que el projecte amaga una enorme feina tècnica darrere de cada escena, per petita que sigui, i que això s’ha sumat a una tasca de documentació igualment exigent. Els dos productors expliquen que la seva voluntat era crear una peça audiovisual tan didàctica com fos possible però que, alhora, no es fes gens feixuga. El resultat fa lluir la seva feina per tal d’adaptar el llenguatge pedagògic al públic més infantil tot i que, tal com reivindiquen -i tenen tota la raó de fer-ho-, La càpsula del temps té un gran valor documental per a tots els públics.

Si teniu criatures i busqueu noves maneres d’explicar-los l’Onze de Setembre o si, senzillament, sou uns apassionats de la història de la ciutat de Barcelona, La càpsula del temps és una magnífica ocasió per visitar El Born CCM i sortir-ne amb una nova mirada.

Aquí podeu veure el tràiler de la projecció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Dieu “Si teniu criatures i busqueu noves maneres d’explicar-los l’Onze de Setembre…”

    doncs no. El vídeo que es projecta, de l’onze de setembre només en diu que van caure moltes bombes a Barcelona. Creieu que això és donar una explicació?

    És un vídeo molt pobre i asèptic històricament, a la vegada que justet des del punt de vista tecnològic.

    Una mediocritat a l’alçada del nou Born.