El Born es vesteix de Nadal

19.12.2014

Encara que el temps indiqui el contrari, som al Nadal. Època de torrons, escudella i carn d’olla, pessebres vivents i Pastorets. Una tradició que any rere any mobilitza milers de famílies i aficionats al teatre a la majoria de pobles i barris de Catalunya. Enguany, a Barcelona, en tindrem un que farà les delícies dels més petits: Els Pastorets del Born. La primera obra pensada i escrita per a en Bornet, el titella creat per Toni Rumbau per al Born CC.

Un dels protagonistes dels Pastorets del Born CC

Els Pastorets del Born són una adaptació dels clàssics Pastorets de La Fanfarra, la companyia de Rumbau, adaptats ara al teatre de titelles de la tècnica del titella català amb Bornet i la Borneta (els titelles del Born) de protagonistes. “Aquests Pastorets podrien considerar-se com una quinta-essència dels pastorets clàssics . De fet, podríem dir que es tracta d’uns “falsos Pastorets”, ja que explica la història de dos amics que han de representar uns Pastorets al pessebre vivent de Montjuïc, i topen amb un dimoni de veritat” explica Toni Rumbau.

Així doncs, l’espectador que vagi al Born CC es trobarà amb un espectacle que juga amb el teatre dins el teatre i combina realitat i ficció. “També hi ha molt d’humor, i un to irònic pel que fa als grans temes nadalencs” afegeix Rumbau. Amb l’objectiu d’arribar a un públic més familiar, l’equip dels Pastorets del Born (Toni Rumbau, Margarida Carbonell i Eudald Ferré) han optat per mesclar diversos registres i recrear escenes clàssiques, com per exemple la de l’infern, amb la manipulació de titelles, ja que “en regla general diverteix a tothom”. Ho podreu comprovar els dies 21, 26, 27 i 28 de desembre. I si us quedeu amb ganes de saber més coses d’en Bornet, no us perdeu la propera història que protagonitzarà: en Bornet al Carnaval!