El BBVA aposta pel dibuix escolar

28.01.2015

Els petits artistes de casa estan de sort. La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA han convocat el 34è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració. I, alhora, fomentar el gust per la lectura. Enguany, la temàtica escollida són els valors universals: la pau, el respecte per la natura, les creences, les diferències entre persones, els drets i la solidaritat. Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de contes de la col·lecció Concurs de Dibuix Escolar.

Un dels dibuixos guanyadors de la passada edició.

Un dels dibuixos guanyadors de la passada edició inspirat en Miró.

Editorial Mediterrània ha cedit els textos il·lustrats de sis contes catalans sobre els valors universals perquè serveixin d’inspiració als participants: “Els infants tenim drets!”, basat en el llibre Això són els drets dels infants, escrit per Jordi Cots i Montserrat Cusó i il·lustrat per Pilarín Bayés; “Protegim la natura”, basat en Un bon començament, una ciutat més habitable en un món més sostenible, de Teresa Franquesa i Pere Joan; “Les diferències ens enriqueixen”, basat en el llibre Som iguals, som diferents, escrit per Núria Vives i il·lustrat per Pere Joan; “Defensem la pau”, inspirat en el llibre Això és la Cultura de la Pau, d’Antoni Soler i il·lustrat per Pere Joan i, finalment, “Creiem en déus diferents” (Quan les religions dialoguen, de Francesc Rovira, il·lustrat per Àngel Sauret) i “Som solidaris amb els malalts”, aquest últim, basat en el conte Sempre cinc, de Jaume Roca, del llibre Contes de malalties (2014), il·lustrat per Pilarín Bayés.

El concurs està obert als alumnes de totes les escoles d’educació primària públiques, concertades o privades, i també les d’educació especial, de Catalunya. Hi ha, això sí, dues categories: una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra per als alumnes de 4t, 5è i 6è. Cada escola, doncs, pot presentar 12 il·lustracions, sis per a cada categoria. A més, els centres opten a un premi en funció dels reconeixements obtinguts pels seus
alumnes: per un o dos alumnes premiats: 400€; per 3 o 4 alumnes premiats: 600€ i per 5 o més alumnes premiats: 800€.

Els dibuixos s’han de lliurar a qualsevol oficina del BBVA abans del proper 6 de març, adjuntant-hi el full de participació que poden descarregar al web. A la pàgina també trobaran les bases del concurs, els textos i el full de participació. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dissabte 9 de maig al Centre Cultural Terrassa. A més, entre els dies 9 i 10 els dibuixos guardonats seran exposats al públic en una mostra que es podrà visitar al vestíbul del centre.