El ballet envaeix Terrassa

26.11.2015

Eva Yerbabuena, el Ballet de Buenos Aires i la Compañía Nacional de Danza són alguns dels grans protagonistes de la 33a Temporada BBVA de Dansa al Centre Cultural de Terrassa. “Ens hem convertit en un referent pels aficionats a la dansa” apunta Adrià Fornés.

Lluvia, de Eva Yerbabuena

Lluvia, de Eva Yerbabuena

El Centre Cultural de Terrassa portarà, de febrer a desembre de 2016, set companyies aclamades internacionalment en disciplines tan diverses com el ballet clàssic, el neoclàssic, el flamenc i la dansa contemporània. Els encarregats de donar el tret de sortida a la nova temporada seran el Ballet de Biarritz el proper 20 de febrer. La prestigiosa companyia francesa portarà Estro i Nocturns, dues peces del reconegut coreògraf Thierry Malandain amb música de Vivaldi i Chopin.

En el centenari de la mort d’Enrique Granados, la Compañía Nacional de Danza presentarà Homenatge a Granados que inclou músiques del compositor català, de Schubert amb coreografia de Forsythe, Chopin amb coreografia de Jerome Robbins i, finalment, una peça amb música de Glazunov i coreografia del mateix José Carlos Martínez.

El Ballet Estatal de Geòrgia portarà L’ocell de foc, L’espectre de la rosa, Chopiniana i La mort del cigne. Quatre de les peces més populars i reconegudes del ballet clàssic. Finalment, el mes de maig, el Messies del Ballet de Buenos Aires tancarà la primera part de la temporada. L’encarregada de reprendre la programació serà la reconeguda bailaora Eva Yerbabuena que presentarà Lluvia, un espectacle sobre la por a la solitud i el desamor. Poc després, ocuparan l’escenari del Centre Cultural de Terrassa un dels ballets més coneguts i populars de la història: El Llac dels cignes del Ballet de l’Òpera Nacional de Lituània.

La Cis Del Revés ha fet una performance durant la presentació de la nova temporada de dansa del BBVA.

La Cis Delrevés ha fet una performance durant la presentació de la nova temporada de dansa del BBVA.

L’equipament terrassenc posarà punt i final a la temporada amb una gran Gala protagonitzada per estrelles del Royal Ballet com Laura Morera i Ricardo Cervera. A més, la 33ª temporada es complementarà amb activitats paral·leles adreçades als més joves i al públic familiar com una versió d’ El trencanous a càrrèc del Centre de Dansa de Catalunya i una dansa solidària amb la IT Dansa.

La 32ª temporada,-per la qual han passat més de 4.600 espectadors-, es clausurarà el proper 5 de desembre amb la versió de Giselle del Teatre Bolxoi de Bielorrússia.

Etiquetes: