Compte enrere pel XXXIXè Premi Born de Teatre

25.09.2014

El Premi Born de Teatre, convocat pel Cercle Artístic de Ciutadella, s’entregarà el proper 25 d’octubre a Menorca, en una gala on prèviament es representarà l’obra “Pulmons” de Duncan Macmillan i coproduïda per Sixto Paz Produccions i la Sala Beckett, i protagonitzada per Carlota Olcina i Pau Roca.

 

Carles Mallol recull el premi Born al Cercle Artístic de Ciutadella l'any passat | Foto Pau Gener

En la present edició s’han presentat un total de 106 obres, un 94% de les quals provinents de l’àmbit estatal (la majoria de Catalunya i Madrid) i un 6% provenen de l’àmbit internacional (Argentina, Dinamarca, Uruguai, França i Anglaterra).

La dramaturga Rosa Molero i l’especialista en teatre del Siglo de Oro Francisco Sáez Raposo han format part del jurat que ha fet la preselecció de les obres, valorant-ne la qualitat lingüística, temàtica i dramatúrgica. A partir d’ara un jurat format pel catedràtic de la facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Gallén; pel productor, director escènic i president de la companyia teatral La Trup, Sergi Marí; l’actriu, autora i directora del teatre Clàssic d’Almagro (Ciudad Real), Natalia Menéndez; pel professor de Literatura contemporània, Història i Crítica del Teatre, Gabriel Sansano; i l’actor Daniel Albadalejo elegiran l’obra guanyadora que s’emportarà un premi de 14.000 €, més l’edició de l’obra guanyadora en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol (castellà, català, gallec i euskera): en la col∙lecció “Textos a part”, de l’Editorial Arola, en català; en gallec a la Revista Galega de Teatro i en euskera i castellà a la Revista Artez.

Com a novetat de l’edició 2014, el Cercle Artístic ha organitzat tota una sèrie
d’activitats entorn del teatre per a totes les edats que es desenvolupen a partir del dia 11 d’octubre, amb un contacontes i teatre infantil, continuen el divendres 17 d’octubre amb la representació, per part del Cercle Teatre, de la comèdia L’hora del cafè, d’Oli Romero. El dissabte 18 i diumenge 19, Juguem a fer teatre, teatre familiar a càrrec de Mari Genestar Mesquida. El dimecres 22 es farà la lectura dramatitzada de Un Corrent Salvatge, guardonada amb el Premi Born l’any 2012, a càrrec l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca, mentre que dijous dia 23 es farà el tradicional grup de lectura de l’obra guanyadora del Premi Born 2013, Mata el teu alumne, mentre que l’endemà, divendres dia 24, es presentarà l’edició en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol del Premi Born 2013.