Avui es commemora el Dia Internacional del Llibre Infantil

2.04.2014

Un simpàtic monstre blau, amb quatre dents punxagudes, nas lila i el cap ple d’imaginació ens convida, avui 2 d’abril, al Dia Internacional del Llibre Infantil. Des de 1967 l’organització International Board on Books for Young People (IBBY) commemora la data del naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen  celebrant el Dia Internacional del Llibre Infantil amb l’objectiu de fomentar i promoure la lectura entre els infants. L’organització està formada per 70 països que es van alternant per escollir els autors del cartell de l’esdeveniment i del missatge que fan arribar a tots els petits lectors del món. Aquests any el país encarregat és Irlanda i els autors del cartell i del text són Niamh Sharkey i Siobhán Parkinson.

“Però on és la teva imaginació, de què està feta? I és veritat que tothom en té una?»

. «És dins el meu cap, és clar, i està formada d’imatges i paraules i records i rastres d’altres històries i paraules i fragments de coses i melodies i pensaments i rostres i monstres i formes i paraules i moviments i ones i arabescos i paisatges i paraules i perfums i sentiments i colors i rimes i petits espetecs i xiulets i gustos i explosions d’energia i endevinalles i brises i paraules. Tot plegat gira allí dins i canta i es comporta com un calidoscopi i flota i s’asseu i pensa i es grata el cap.» ”

Algunes biblioteques i llibreries coordinades pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, s’han afegit a la iniciativa i conviden tots els infants a entrar en el món màgic de la literatura. Per a commemorar aquest dia oferiran activitats com sessions de contes, exposicions, tallers, concursos, trobades amb escriptors i il·lustradors, presentacions de llibres, sessions de llibrefòrum i activitats d’animació a la lectura.  Podeu veure el llistat de biblioteques i llibreries que celebraran el Dia internacional del Llibre Infantil en aquest enllaç.

Una bona oportunitat per acostar el món dels llibres als més petits.