eBiblio, més de 2000 pel·lícules

19.09.2018

Potenciar l’hàbit del lector, lluitar contra la descàrrega il·legal i introduir l’edició en suport digital a Catalunya son els objectius que el recurs eBiblio, el servei de préstec del llibre electrònic a les biblioteques públiques, ens proposava ara fa dos anys, quan la plataforma sorgia com a eina per estar a l’abast de tots els ciutadans de Catalunya majors de 14 anys i que disposin del carnet de la biblioteca pública del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

eBiblio et permet accedir a llibres i pel·lícules en català online | Foto: Arxiu

El servei, ofereix un ampli ventall de novetats editorials per a totes les edats i de totes les temàtiques, ja que si troben més de 1900 obres per escollir i més d’1 milió d’exemplars. De la mà del Departament de Cultura de la Generalitat i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, la intenció de la plataforma era complementar l’oferta de les biblioteques públiques de llibres en format físic amb els llibres en suport digital.

Sembla que, fins a dia d’avui, la plataforma ha estat un èxit, ja que des del passat agost eBiblio Catalunya ha ampliat la seva oferta de continguts. D’aquesta manera, ha optat per dedicar un espai pel cinema. Per tant, la prestació permet accedir a més de 2.000 pel·lícules, curtmetratges, documentals i gran quantitat de projectes audiovisuals. A més, a banda de visualitzar els films, el servei també optarà per crear llistes personalitzades amb els audiovisuals preferits dels espectadors, valorar les pel·lícules o compartir-les a les xarxes socials. Els usuaris podran visionar dos documents per setmana, és a dir, vuit mensuals.

El servei que inicialment només estava disponible per a Android, ara ja es pot trobar a l’AppStore d’Apple per a dispositius iOS. Coincidint, d’aquesta manera, amb la plataforma conjunta entre l’Ara i Filmin, AraFilms que recentment permet als usuaris traslladar-se del menjador de casa i seguir gaudint de les pel·lícules amb el seu dispositiu Android o Apple des de qualsevol lloc. Podeu accedir a eBiblio aquí.