Dotze fotògrafes fan visibles els maltractaments

26.11.2012

L'exposició vol donar visibilitat a les dones invisibles.

La Fundació Setba acull fins el 3 de desembre una exposició fotogràfica  amb dotze fotografies que donen visibilitat a víctimes dels maltractaments de gènere.

Aconseguir que dotze fotògrafes cedissin els drets d’imatge contra la violència de gènere va ser el punt de partida de l’exposició que Roser Oduber, directora del Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat ‘El Forn de la Calç’ de Calders  (CACIS),  volia mostrar. “Totes les fotògrafes a qui els vam fer la proposta van dir que sí immediatament. Se’ls va demanar que presentessin tres opcions, i la direcció del CACIS es va encarregar de la selecció final”, assenyala Oduber. “No volíem presentar imatges molt agressives, sinó donar un missatge positiu, perquè d’imatges de maltractaments malauradament ja se’n troben cada dia als mitjans de comunicació”.

Ara, l’exposició es pot veure a la Fundació Setba de Barcelona i té per objectiu aconseguir diners per finançar el manteniment d’un pis d’acollida per a dones maltractades. La idea del projecte d’unir dotze imatges contra la violència de gènere realitzades per dotze fotògrafes va néixer a partir de la notícia d’un informe de SOS Racisme que constatava les mancances d’ aquestes llars provisionals a Catalunya.

El recull d’aquestes dotze imatges s’ha editat en format portafoli (mida DIN-A4) i en format postal. Els dos productes, que «són un regal de Nadal en tots els sentits», es poden adquirir des d’avui a la Fundació Setba. L’edició del portafoli i les postals s’ha tirat endavant amb finançament aportat per l’Institut Català de la Dona, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i l’Ajuntament de Calders. El consistori bagenc, a més, s’encarregarà de gestionar la distribució de l’ajut al pis d’acollida que s’acabi seleccionant. A més, la Fundació posa a disposició del públic els portafolis de l’exposició per un preu de 10 euros, i postals sobre les instantànies.