Doted, l’app revelació del Mobile

2.03.2017

Ramon Querejazu, director de Selftising, és un dels desenvolupadors d’apps més creatius de Barcelona. Aquesta setmana ha sorprès el Mobile World Congress amb una nova proposta que podria tenir molt recorregut, una app pensada per facilitar-nos el ritme i la concentració a l’hora de llegir.

Ramon Querejazu | Foto: Bernat Puigtobella

Ramon Querejazu al MWC | Foto: Bernat Puigtobella

“Cada vegada costa més que els joves llegeixin”, em diu Querejazu a l’estand de Selfstising a Congress Square, al bell mig de la Fira.“Si els joves no s’acosten als llibres, hem de fer entrar els llibres als mòbils”. No és veritat que els joves no llegeixin, però podrien llegir més si els anem a trobar en el seu hàbitat natural. Amb aquesta premissa, l’estudi Selftising ha desenvolupat Doted, una app que ajuda el lector a pautar la lectura a partir de fites assolibles, dins un calendari marcat que l’estimula a llegir un fragment cada dia. “Doted tant pot ajudar a un lector a llegir una novel·la abans d’una data concreta com facilitar a un estudiant la memorització d’uns apunts abans d’un examen”, diu Querejazu, que aquests dies ha rebut la visita del conseller de Cultura Sant Vila i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, tots dos interessats per la seva app.

I quin és el model de negoci? “Doted és també una llibreria, en la qual els editors poden carregar els seus catàlegs. Els lectors poden comprar llibres a la mateixa aplicació i començar a calendaritzar la seva lectura”, em diu Querejazu, que voldria donar a conèixer l’app al sector editorial, no només per agregar continguts sinó també per oferir als editors la possibilitat de generar mecanismes d’interacció amb el lector. “En els llibres de text pensats per a alumnes que s’han d’examinar d’una assignatura determinada, l’app et demana de superar un qüestionari abans de passar a un nou segment de lectura. “Proposem un filtre de comprensió al final de cada fragment que permetrà a l’usuari confirmar si ha assimilat bé el contingut i pot passar de pantalla”. L’app també té un termòmetre de velocitat que t’indica a cada moment si el teu ritme de lectura es manté sobre el previst o si has quedat enrere respecte als objectius que t’havies marcat.

Per més informació sobre Doted, aquí.
Us podeu descarregar l’app Doted a iTunes fent clic aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Abans de titular “l’app revelació” caldria que hom s’informés. Jo tinc una app que fa exactament el mateix, se diu “Leio”. En altres paraules, això que fa no sembla pas gaire novedós, diem-ne.