Dos Improbables a la Casa Elizalde

13.12.2016

La Casa Elizalde és un centre municipal, dinamitzador cultural i hiperactiu situat al cor de l’Eixample barceloní. Aquesta setmana s’hi podran veure dos espectacles de gran qualitat, Limbo i CorroC, dins el cicle Improbables, que enguany arriba a la seva tercera edició.

'Limbo', de Les Impuxibles, es podrà veure al cicle Improbables de la Casa Elizalde

‘Limbo’, de Les Impuxibles, es podrà veure al cicle Improbables de la Casa Elizalde

Dimecres i dijous es representarà Limbo, un espectacle de Les Impuxibles que es va estrenar el febrer de 2015 al Teatre Gaudí. “Què passa quan t’identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina?”. Limbo parla de les vivències i l’imaginari de l’Albert, que abans era la Berta, en un espectacle que reuneix la música amb la dansa i les paraules. Amb dramatúrgia de Marc Rosich a partir de textos de Miguel Missé i Pol Galofré, el muntatge està dirigit per Míriam Escurriola en la part escènica i Clara Peya en la musical, autora també de la música i pianista en escena. Mariona Castillo és l’Albert, i el repartiment el completen Tatiana Monells i Ariadna Peya, en un mutatge que s’ha pogut veure al Teatre Gaudí en dues ocasions i que ha girat força per Catalunya. Al Núvol ja en vam parlar quan es va estrenar, amb aquestes crítiques de Jordi Sora, Oriol Osan i Aída Pallarès.

Mariona Castillo protagonitza 'Limbo', de Les Impuxibles

Mariona Castillo protagonitza ‘Limbo’, de Les Impuxibles

Divendres i dissabte es podrà veure CorroC, un espectacle que de fet es troba a mig camí entre una visita guiada i una instal·lació artística. La companyia Escarlata Circus, és a dir, Bet Miralta i Jordi Aspa, ens regala una experiència escènica que s’ha pogut veure per tot Catalunya i l’estat espanyol, i que compta amb guió i direcció de Laura Tajada. Oriol Puig Taulé en va parlar a la seva crònica del Trapezi de Reus, el passat mes de maig, El nostre crític afirmava llavors: “La transversalitat de la proposta es demostra amb el seu pas per Igualada (teatre familiar), Lleida (objectes i titelles) i Reus (circ), o sigui que ha quedat sobrament demostrat que es tracta d’un espectacle per a tots, literalment, els públics”. I rebla el clau d’aquesta manera: “Aquest és un d’aquells espectacles que és millor no explicar massa, és una experiència escènica i sensorial, una peça que qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat, cultura i interès per tot allò humà hauria de veure”.

A la Casa Elizalde es podrà veure CorroC divendres i dissabte, a les sis i les vuit de la tarda.

Imatge promocional de 'CorroC', d'Escarlata Circus

Imatge promocional de ‘CorroC’, d’Escarlata Circus