Donna Leon visita la biblioteca Teatre Can Massallera

21.04.2017

L’escriptora nord-americana Donna Leon serà una de les protagonistes del Club del Llibre que organitzen les Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Avui a les 19h a la biblioteca Teatre Can Massallera tindreu l’oportunitat de conversar-hi en el cicle de trobades amb escriptors.

Donna Leon | © Regine Mosimann

Gerard E. Mur explicava en un article a Núvol que Leon busca incansablement noves formes de matar. Fa un any, l’escriptora i creadora de Brunetti va venir a Barcelona a recollir el premi Pepe Carvalho, que se li va atorgar durant el Festival BCNegra, i allà va deixar clar que, per a Leon, és fonamental reiventar-se llibre rere llibre: “Cada novel·la és una nova estratègia criminal. En el seu cas, encara és més difícil perquè no utilitza armes de foc. I no les utilitza perquè quan les té a les mans —en el món real— s’adona que les agafa a l’inrevés. Els seus criminals de paper intenten ser sofisticats i curosos”.

Leon, nascuda a Nova Jersey (Estats Units), viu des del 1965 a Itàlia, actualment a Venècia. Ha treballat com a guia turística a Roma, com a redactora de textos publicitaris a Londres i com a professora en diferents escoles nord-americanes a Europa i Àsia.

Ha publicat 26 novel·les protagonitzades pel comissari Brunetti. Entre d’altres, Mort a la Fenice (1993) va obtenir el premi Suntory a la millor novel·la d’intriga, Noblesa obliga (1998), Contactes a les altes esferes (2002), premi CWA Macallan Silver Dagger, Sang a les pedres (2005), Qüestió de fe (2010), Mort entre línies (2014), Sang o amor (2015), Les aigües de l’eterna joventut (2016) i Restes mortals (2017). També ha publicat Les joies del Paradís (2012), una novel·la negra ambientada al món de l’òpera, el llibre d’assajos Sense Brunetti (2006) i ha escrit el pròleg de l’atípica guia Passejades per Venècia (2008). Els seus llibres han estat publicats a trenta-cinc països i són un fenomen de crítica i vendes a tot Europa i Estats Units.