Disseny en família

1.10.2017

El Museu del Disseny de Barcelona obrirà les seves portes a totes les famílies que desitgin gaudir d’una jornada gratuïta que girarà al voltant del disseny i la creativitat el dissabte 7 d’octubre d’11 h a 18 h.

Adults i infants fins a 12 anys podran compartir experiències creatives on s’introduirà el disseny de moda, el disseny de producte, el disseny gràfic i les arts decoratives a través dels que el Museu del Disseny de Barcelona posa en marxa la temporada 2017-2018. La jornada constarà de quatre visites-tallers, basats en activitats experimentals i lúdiques al voltant del procés de creació i disseny dels objectes que es poden veure exposats permanentment al Museu.

Al taller Terra Líquida, els visitants tindran l’oportunitat de conèixer la col·lecció de ceràmica permanent del Museu, com l’ésser humà ha fet servir la terra, l’aigua i el foc per donar forma a objectes d’allò més diversos. A més a més, les famílies experimentaran amb la manipulació de la ceràmica per crear una peça única i original. Al següent taller, Qui no s’espanta, estampa!, es convidarà a viatjar per les tècniques utilitzades per aconseguir patrons decoratius i estampats. Després cada participant decorarà una peça de roba que es podrà endur.

També trobaran l’activitat Objectes que creen objectes, que té l’objectiu d’apropar el disseny de producte als més petits: descobriran què passa si connectes una aspiradora, una caixa de fusta i una planxa, però també a fer motlles per a crear els nostres propis objectes amb materials com la cera, el ciment o la xocolata. Per acabar, el taller Ex-libris, pitibris, se centrarà en la disciplina del disseny gràfic, permetrà aprendre tècniques d’estampació i sentir-se com un veritable dissenyador gràfic.

Els assistents a la jornada també podran participar d’un variat nombre d’activitats: un innovador espectacle de titelles hologràfics; un joc de construcció per a potenciar la imaginació i la concentració a través de peces de fusta de pi, i un joc de memòria gegant amb peces del Museu.

Per assistir als tallers no cal fer una reserva previa i, a més a més, durant tota la jornada es podran visitar gratuïtament les quatre exposicions permanents del Museu: Del món al Museu, Extraordinàries!, El cos vestitSil·luetes i moda, 1550-2015 i Disseny gràfic: d’ofici a professió. 

Etiquetes: