Descobrint els nostres lectors: Toni Jover, seguidor 22.222 a Twitter

30.10.2015

En Toni Jover (@antonijover) és el nostre seguidor número 22.222 a Twitter. Com a tal, ha guanyat un lot de llibres i no s’ha pogut escapar de les nostres preguntes. Ens agrada conèixer als nostres lectors, per tant, qui és i a què es dedica aquest seguidor de Núvol?

Toni Jover és el seguidor número 222.222 del Twitter de Núvol | Font: Toni Jover

Toni Jover és el seguidor número 222.222 del Twitter de Núvol | Font: Toni Jover

En Toni Jover és un català del principat que va passar la infància entre Igualada, Tossa de Mar i Vilafranca del Penedès, ja que el seu pare treballava a la banca i s’anaven movent. Avui en dia resideix “allà on es troben el Penedès i el Baix Gaià, entre vinyes i garrofers”, com ell mateix explica. Va llicenciar-se en Ciència Polítiques i de l’Administració, però com que la sortida professional no estava massa definida, va optar per cursar un màster en Gestió Pública i avui es dedica precisament a això: treballa a la funció pública, al Departament de Cultura de la Generalitat. També participa en la coordinació, edició i revisió de publicacions del Departament, “cosa qeu satisfà en part el meu altres interès: el disseny i la fotografia”, afirma Jover. I és que el nostre seguidor número 22.222 a Twitter constata una cosa molt important: treballa fent força allò que li agrada.

Una de les fotografies que fa Toni Jover | Font: Toni Jover

Una fotografia de Toni Jover | Font: Toni Jover

Si bé quan anava a l’institut va decidir cursar el batxillerat social i humanístic, finalment va veure que li hagués interessat saber més sobre dibuix i fotografia, per la qual cosa hagués pogut fer un altre tipus de batxillerat. Això no el va aturar; al final va relegar la creació al nivell d’afició, “no cal viure’n, tampoc”, afirma. I és que la fotografia per ell és una bona dèria.

Què és el que li atrau, de la fotografia? “El retrat i la fotografia de carrer, la vessant humana”, diu Toni Jover; “Els paisatges i la natura morta són admirables, però no tinc prou paciència per plantar-me de matinada en un lloc inhòspit amb el trípode”. El retrat l’obliga a la interacció amb la gent, amb la sorpresa constant, a creuar la línia de la zona de confort i encara situacions incontrolables que molt esporàdicament també poden ser poc agradables, explica sobre la seva afició. “Dediques una estoneta a fer allò que abans de la ubiqüitat dels telèfons mòbils passava de forma més espontània, que era xerrar amb la gent que t’envolta. Enganxa!, afirma aquest lector de Núvol.

Una fotografia de Toni Jover | Font: Toni Jover

Una fotografia de Toni Jover | Font: Toni Jover

Jover ha fet una exposició (la defineix com a “exposicioneta”), una col·lecció de fotos de la festa major de Llorenç del Penedès on ell va buscar-hi detalls a través de la seva càmera. Les reaccions de la gent que hi participava, petits i grans, van ser el tema central de la exposició. “Va ser divertit que la gent es pogués trobar a si mateixa un any després”, ens explica Toni Jover. Li agraïm la seva bona disposició a parlar amb nosaltres i esperem que gaudeixi molt de la feina de Núvol.com.

Etiquetes: