Delicatessens del Festival 30 Nits de Sabadell

14.07.2014

Sabadell acull, les nits de juliol, el Festival 30 nits, tota una sèrie de propostes a l’aire lliure amb propostes tan engrescadores com l’única actuació de Mayte Martin a Catalunya a banda del Festival Grec.

Concert de Thalassa a Sabadell

 

La Big Mamaque va protagonitzar el concert inaugural amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Musics que acaben de gravar el treball Blessin’ the jazz. Fa molt de goig veure una orquestra de solistes de jazz, d’alt de l’escenari en èpoques magres com aquesta. Cal parar atenció al procés de rescat i revisió musical que porten a terme amb els cantants de blues, especialment les dones tal i com deixa palès el seu darrer treball amb Sister Marion anomenat Real Women Blues.

Un altre plat delicat són els Capvespres de dramatúrgia al Museu del Gas de la ciutat. Val la pena conèixer l’edifici, el mirador i gaudir dels bons textos que han participat en el Torneig de dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona, gràcies a una de les millors companyies teatrals de la ciutat, els d’AlGalliner.

Una gran oportunitat per escoltar les millors propostes teatrals dels dramaturgs de l’Obrador de la Sala Becket i l’Institut del Teatre. Tots els dijous de juliol i agost, a les 7 de la tarda. Les sorpreses són moltes: us podeu trobar el dijous que ve, 17 de juliol,  al Jordi Basté fent la lectura dramatitzada i l’Estel Solé llegirà el 24 de juliol i molts altres noms juntament a integrants de la companyia. Els textos són de Carol López, Paco Mir, David Plana, Mercè Sarrias, Marc Crehuet, Jordi Casanovas i Marc Artigau.

D’aquest cicle, Marc Rius, integrant de la companyia AlGalliner destaca “el poder portar textos de dramaturgs catalans contemporanis.