Del “pub quiz” al “museum quiz”

23.06.2019

El Museu d’Arqueologia de Catalunya,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s’han tornat a unir aquest estiu per celebrar la tercera edició del Museum Quiz Summer Tour, un trivial per equips que es jugarà consecutivament a cada un dels quatre museus tots els dimecres de juliol a la nit.

Participants del Museum Quiz Summer Tour | Foto: Nat

El Museum Quiz Summer Tour s’inspira en el pub quiz, un concurs de preguntes i respostes per equips que es juga als pubs de Gran Bretanya amb tant d’èxit que s’ha estès per tot el món. Aquests quatre grans museus han adaptat aquest  joc que consistirà en tres rondes de 10 preguntes i respostes d’un nivell equiparable al trivial i que algunes d’elles faran referència a la temàtica de cada un dels museus. Les preguntes, que s’han de respondre per escrit, les formula el quizmaster, responsable de conduir i animar una sessió que transcorrerà en un ambient distès i amb servei de bar.

Per participar en el Museum Quiz Summer Tour cal ser major de 18 anys, apuntar-se en equip (mínim de 4 persones i màxim de 6; cada equip pot apuntar-se a un màxim de dues sessions) i tenir ganes de passar-s’ho bé i viure la màgia dels museus a la nit.  És imprescindible inscripció prèvia. L’actor i humorista Alberte Montes serà el quizmaster de la tercera edició del Museum Quiz Summer Tour, que es durà a terme el 3 de juliol al Museu d’Arqueologia de Catalunya, el 10 de juliol al Museu Marítim de Barcelona, el 17 de juliol al Museu de Ciència Naturals de Barcelona i, finalment, el 24 de juliol al CCCB.