Deconstruint Radiohead

7.04.2018

El bateria i compositor Ramon Prats revisarà a l’Auditori de Barcelona l’univers musical del disc OK Computer de Radiohead, un dels àlbums més influents de la dècada dels noranta. Les Jazz Sessions de L’Auditori han encarregat a Ramon Prats el repte de reinterpretar Radiohead. Es podrà veure el proper divendres, 13 d’abril, a 21h.

Ramon Prats

El 1997 Radiohead va fer una particular lectura dels canvis que obria Internet i les noves tecnologies. El grup  anglès va representar un gir en la trajectòria del pop, tot presentant temàtiques com l’alienació de l’individu. Ramon Prats pren aquest disc 20 anys després per fer una relectura, però amb un nou repertori.

“És com si hagués desmuntat el disc com un joc de LEGO i amb les seves peces hagués construït un altre repertori”, explica el bateria. El concert no escenificarà una mera reproducció del disc ni farà versions de les mítiques cançons, sinó que prendrà la temàtica del disc i el material de les cançons per presentar una nova obra.

Malgrat la deconstrucció, Prats explica que utilitzarà les mateixes peces i que el concert tindrà molts moments fàcils de reconèixer.  “No apareix ‘No Surprises’ o ‘Airbag’ però sí que hi ha elements totalment reconeixibles que et porten a l’univers sonor d’aquest disc que tanta i tanta gent coneix”, assegura.

Per commemorar el vintè aniversari d’OK Computer, el quartet de Ramon Prats farà el seu particular homenatge desmuntant l’harmonia, la melodia i el ritme, i construint-lo de nou amb una altra força per qüestionar-se el present. També hi haurà una picada d’ullet a discos posteriors de Radiohead que han destacat en la trajectòria del grup.

Ramon Prats s’ha mogut pel cercle de Banyoles. Format a l’ESMUC, imparteix classes de bateria i perfeccionament rítmic del Liceu. Ramon Prats forma part del circuit de música improvisada, implicat des de fa anys al local Robadors 23 de Barcelona. Com acostuma a passar en el món del jazz, forma part de diversos conjunts, com per exemple la big band de Martín Leiton o amb Gabriel Amargant, que presenta nou disc.

També forma part de grups i cantants de rock i pop com la banda banyolina Morgat Morgat, Dácil López i Esther Condal. També forma part de MAP amb el pianista Marco Mezquida i el saxofonista Ernesto Aurignac. Aquest mateix mes ha gravat un disc el mític saxofonista i compositor de Chicago Lee Konitz.

Les Jazz Sessions de L’Auditori han encarregat a Ramon Prats el repte de reinterpretar Radiohead. Es podrà veure el proper divendres, 13 d’abril, a 21h.