David Marín, premi Crims de Tinta amb ‘Purgatori’

2.04.2019

David Marín ha guanyat la desena edició del Premi Crims de Tinta, convocat per l’editorial RBA amb Purgatori, una novel·la ambientada entre la Vall Fosca, Balaguer i Lleida, que arribarà a les llibreries el dia 11 d’abril.

David Marín | Foto RBA

La història gira entorn l’assassinat del pare Moragues, director d’una escola religiosa de Balaguer. Aquest esdeveniment coincideix amb l’arribada al petit poble d’una descendent de la Vella Rugalla, condemnada cinc vegades a la forca per bruixeria. Aquests fets entrecreuats doten la història de suspens i ritme fins al final, sense oblidar, però, posar el focus en temes de vessant humà com la llibertat personal o els conflictes sentimentals.

Instituït pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya l’any 2008, i convocat per RBA des del 2015, el Premi Crims de Tinta és un referent del gènere negre en català. El jurat de l’edició d’enguany, format per Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d’Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i comissari de BCNegra; Miguel Ángel Díaz, propietari de la llibreria SomNegra, Empar Fernández, professora i escriptora, i Antonio Lozano, periodista i director de la col·lecció Serie Negra d’RBA, ha destacat la bona construcció de la narració i el fidel retrat de l’entorn rural.

David Marín és periodista i treballa al setmanari La República. Ha publicat les novel·les Mala lluna i Ciutat fantasma. També ha participat al llibre de relats eròtics Amb X de sexe, ha coescrit amb Pau Juvillà la novel·la Primàries de sang, i ha participat en els reculls de relats Assassins de Po­nentContes de terror i Barcelona, viatge a la perifèria criminal. És professor asso­ciat de redacció periodística a la Univer­sitat de Lleida i ha col·laborat a l’Escola d’Escriptura de Lleida.