Kernel Dance Theatre obre el cicle Dansa Ara a La Pedrera

7.11.2018

El cicle de dansa contemporània Dansa Ara compleix 10 anys i aquest 2018 obre una nova edició. El tret de sortida serà aquest dimecres 7 de novembre a La Fundació Catalunya La Pedrera. El cicle consta de quatre sessions programades durant tot aquest mes per conèixer el talent i d’artistes i coreògrafs com a màxims representats dintre el calidoscopi de la disciplina –dansa física, narrativa, transversal o multidisciplinària–. Finalitza el dimecres 28 de novembre.

Kernel Dance Theatre

Cada sessió del programa és una invitació única a una estrena o proposta especial per a gaudir de la dansa. La primera trobada ha estat concebuda especialment per a La Pedrera. Ve de la mà de la companyia Kernel Dance Theatre amb un programa doble: Taijin Kyofusho + Give me protein. La proposta “reflexiona sobre la por a les relacions interpersonals i sobre el culte al cos, viatjant des de la societat oriental a la occidental, utilitzant estadis com la transcendència i l’humor àcid”.

Amb el títol Home, la següent proposta s’estrena a Barcelona i l’encarna Akira Yoshida, un jove ballarí navarrès d’ascendència japonesa, que s’ha fet un lloc en la dansa contemporània després d’una estada practicant el breakdancei el Bboying.  Amb Home, “fa una mirada enrere  a la recerca de la seva essència com a individu”. També estrena a Barcelona Orbis, un projecte de la companyia Humanhood i que, amb 16 minuts, “explora la relació entre la humanitat i la Lluna”. Consistirà en “un diàleg entre la ciència i l’art i entre la llum i la foscor”.

Les cites restants també han estat confeccionades per a La Pedrera: la primera Ave Maria proposa un recorregut per diferents espais de l’edifici  L’ha ideat Lipi Hernández, gran entesa de l’Ave Maria de Schubert encara que ja fa més de 20 anys del solo que va ballar acompanyada d’aquesta peça. Ara inivita a “creadores de l’escena actual a dialogar amb els espais de La Pedrera i el seu treball a través de DATA, una metodologia que ha investigat durant 15 anys tan a les aules com a l’escena. La segona, la presenten Les Impuxibles en el format artístic Painball “per omplir de contingut, la paraula llibertat”. Es tracta “d’un joc amb pilotes que genera un espai sonor, un ritme, però també una manera de moure’s, una corporalitat i un univers propi”.

Amb tot, la Pedrera esdevé un espai de reflexió i de dinamització d’activitats culturals, en aquest cas per projectar artistes emergents en el camp de la dansa i divulgar la creació contemporània.

Val a dir que Dansa ARA ha donat a conèixer ballarins i coreògrafs de la mida de Lali Ayguadé, Eulàlia Bergadà, Vero Cendoya, Maria Campos i Guy Nader, Pere Faura, Virginia García, Roser López Espinosa, Thomas Noone, Roberto Olivan i La Veronal, entre d’altres.