Dansa Ara abaixa el teló

19.11.2015

La Pedrera ha acollit, des del passat  22 d’octubre, una nova edició del Dansa Ara on joves creadors i coreògrafs de prestigi com Sol Picó han coincidit per ensenyar i demostrar per mostrar la gran diversitat de la dansa contemporània. El cicle conclou avui dijous amb la sessió Joves Ara. Una mostra de talents emergents de la dansa contemporània, a través de tres peces curtes de 15 minuts.

Una imatge de Brut, de Raquel Gualtero, a La Pedrera

Una imatge de Brut, de Raquel Gualtero, a La Pedrera

La primera peça de la sessió serà Muerte del avestruz, del valencià Joaquín Collado. La peça tracta el comportament de l’estruç quan fuig i amaga el cap davant una situació perillosa. “És una recerca abstracta en el cos d’impulsos interns i moviment que ve provocada sempre des d’un estímul extern, sensacions i imatges adreçades cap a mi. Com una realitat externa agredeix i transforma la meva realitat interna” explica el ballarí i coreògraf que, actualment, forma part de La Veronal.

Beat’s Dream of Gear, de la ballarina de dansa espanyola i flamenco Zaida Torrego, serà la segona peça exhibida. Es tracta d’un duo de Torrego i Albert Bassas on predomina el ritme, la pulsació i la presència. Un cop encesa la màquina, no para. L’espectacle, explica Torrego, reflecteix l’exigència actual per a la societat: no parar. Un estat en què tot s’executa i resol mecànica i urgentment sense pensar què i com ho fem, com si fóssim màquines. A Beat’s Dream of Gear, els patrons folklòrics són trets del seu context i posats al servei d’altres configuracions. Tot, això sí, barrejat amb un toc d’humor.

Finalment, Brut, de Raquel Gualtero tancarà la sessió. Brut és una desfilada d’aromes interminable que pretén despertar els sentits dels espectadors i els convida a assaborir els matisos de la proposta. Un solo creat per Gualtero i escrit per Sònia Gómez després d’un llarg procés d’investigació, on l’objectiu fonamental del qual ha estat la recerca d’un llenguatge propi, transparent i senzill.