Dani Nel·lo, Marcos Valle, Gerard Quintana i Clara Peya al Recinte modernista de Sant Pau

24.06.2019

Un escenari únic amb un cartell variat i per a tots els públics. Aquest és el punt de partida amb què el Recinte Modernista de Sant Pau arriba a la sisena edició dels seus Concerts d’Estiu. Cada dijous de juliol, a partir de les 21h, els jardins de Sant Pau es convertiran en l’escenari on diversos artistes, de diferent procedència i tradició musical, presentaran els seus darrers treballs.

Clara Peya tanca el cicle de Concerts d’Estiu del Recinte Modernista de Sant Pau

El primer que pujarà a l’escenari del Recinte Modernista, dijous 4 de juliol, serà Dani Nel·lo. Acompanyat dels seus Saxofonistas Salvajes, Nel·lo desplegarà el seu darrer treball, un recull de les peces que l’artista considera imprescindibles per entendre la història del saxo i la seva contribució al rhythm and blues. Hem parlat amb Dani Nel·lo dels seus Saxofonistas Salvajes en aquest article publicat a Núvol.

El segon artista del cicle posa la nota internacional als Concerts d’Estiu. Es tracta del brasiler Marcos Valle, productor, compositor i guitarrista practicant de gèneres brasilers tan populars com la bossa o la samba. Valle visita Barcelona per importar el seu univers sonor, que comparteix elements dels rare grooves, els ritmes exòtics, la samba, la bossa, el rock, el funk, el disco i la psicodèlia. La seva actuació tindrà lloc dijous 11 de juliol.

Una setmana després, el dia 18, arribarà el torn de Gerard Quintana. El músic català ens proposa descobrir Intocables, un espectacle al llarg del qual fa un recorregut sonor a través de cançons prohibides, perseguides, censurades i odiades que, malgrat tot, mai no han estat ignorades i segueixen formant part dels referents de les ciutadania. Amb l’ajut de la formació vallesana Oest Trip, Quintana desplegarà sobre l’escenari un mapa de sons format per referències musicals dels darrers cinquanta anys. De John Lennon a Víctor Jara, de la Velvet Underground a Serge Gainsbourg, de Crosbi, Stills Nas and Young a Sex Pistols, de Pau Riba a Albert Pla, de Dylan a Bowie

L’encarregada de tancar els Concerts d’Estiu d’aquest 2019 serà Clara Peya, dijous 25 de juliol. Estómac és la darrera proposta artística de la pianista i compositora. Es tracta d’un projecte que neix de la relació creativa i d’amistat de l’artista amb el contrabaixista i productor Víctor Moliner qui, juntament amb la veu de Magali Sare, les perscussions i electrònica de Dídak Fernández i la bateria d’Andreu Moreno donen vida a aquest treball, una nova mostra de la genialitat amb què Peya és capaç de combinar el seu virtuosisme al piano amb l’experimentació musical.