Curs internacional de direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà

20.05.2015

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta un curs d’iniciació de direcció d’orquestra que tindrà com a professor el prestigiós director Antoni Ros Marbà. El curs s’impartirà del 6 al 18 de juliol i es dividirà en dues parts: una de teòrica i l’altra, de pràctica.

Antoni Ros Marbà | Foto: © EFE

Antoni Ros Marbà | Foto: © EFE

El curs està adreçat a estudiants de nivell superior i a professionals de la música amb coneixements bàsics en direcció d’orquestra. Els alumnes tindran dues modalitats d’inscripció: oient i activa. L’objectiu d’aquest curs serà proporcionar als estudiants les eines per desenvolupar i perfeccionar els seus coneixements tècnics i d’anàlisi formal en la direcció d’orquestra. Segons Ros, dues setmanes és un temps limitat, però els alumnes sortiran amb les bases per aprendre a ser bons directors d’orquestra.

Aquesta no és la primera edició del curs, ja que des de l’any 1999 fins al 2009, ja s’havien fet vuit edicions, però a Igualada. Tots els professors, amb una formació excel·lent dins l’àmbit de la direcció d’orquestra, seran Antoni Ros Marbà, Santiago Serrate, Benjamin Davies i Josep Vila. El curs tindrà dues parts formatives. Durant la primera setmana s’impartiran classes teòriques a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i durant la segona setmana les classes pràctiques es faran al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat. Ros ha preparat un programa d’obres que inclouen peces de Mozart, Haydn, Wagner, Brahms o Txaikovski. Els alumnes tindran l’oportunitat de treballar amb els músics professionals i experimentats de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Si voleu més informació sobre aquest curs podeu dirigir-vos al web de l’ESMUC.