Cultura respon al director de La Vanguardia

12.12.2013

Amb motiu de la publicació de dos dels articles a la secció de cultura de “La Vanguardia” els dies 5 i 6 de desembre de 2013, la Direcció General de Creació i Empreses Culturals ha enviat una carta al director de La Vanguàrdia en què clarifica la situació del Centre Arts Santa Mònica. Atès que Núvol es va fer ressò de l’article de Teresa Sesé La Vanguardia, reproduïm aquí la carta de la Conselleria.

 

Jordi Sellas | © Ariana Nalda

 

 

La inauguració de la nova etapa de l’Arts Santa Mònica es va celebrar coincidint amb la de l’exposició “Un dilema. L’art contemporani i la inversió en la incertesa”, el dimarts 19 de novembre.

La Comissió Europea ha aprovat el programa Europa Creativa (2014-2020) amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives culturals. En aquest context, la Direcció General està desenvolupant un conjunt d’actuacions orientades a donar eines als professionals de la cultura per aprofitar al màxim els nous programes públics i també per traslladar a la societat els valors de la creativitat i de l’art. Aquestes activitats tindran lloc durant el primer semestre del 2014, coincidint amb la posada en marxa d’Europa Creativa.

Diversos equips de professionals de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals, juntament amb la direcció d’Arts Santa Mònica, estan ultimant aquest programa d’activitats per a la seva aprovació definitiva.

Els programes de l’Arts Santa Mònica tenen una concepció inclusiva i àmplia de la creativitat, en consonància amb les polítiques consensuades a nivell europeu. Aquestes polítiques prioritzen la complexitat i transversalitat de la creativitat contemporània. En aquest sentit les disciplines incloses són les arts visuals, les arts escèniques, la música, l’audiovisual, la creació digital, la creació literària i el llibre, els dissenys, l’arquitectura, la publicitat, la moda, la cuina d’autor i els mitjans de comunicació. Totes elles tractades, però, de manera específica.

Una de les activitats en què s’està treballant gira al voltant d’un esdeveniment que, a proposta de l’equip de direcció i d’alguns membres del Consell Assessor de l’Arts Santa Mònica, pretén reflexionar sobre el talent creatiu del país i amplificar el seu paper en la societat catalana. A partir de la proposta inicial, la direcció de l’Arts Santa Mònica va assumir el projecte i se’n va encarregar l’execució a Bibiana Ballbè.

Les comunicacions produïdes fins ara corresponen a processos interns de treball en una forma i un to que no es corresponen necessàriament a la concreció pública de l’esdeveniment, previst per al mes de gener. Lamentem que un error en el procés de comunicació hagi derivat en una banalització de l’esdeveniment i en una crítica desproporcionada cap a la persona responsable d’executar el projecte, que compta amb el nostre suport.

L’esdeveniment es durà a terme una vegada quedi concretat en els seus termes definitius per part de tots els responsables implicats en el seu desenvolupament i compti amb l’aprovació del Consell de Direcció del Departament de Cultura. És destacable la resposta altament positiva dels creadors convidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris