CultSurfing, connexió entre projectes culturals singulars

5.05.2015

El passat dilluns 4 de maig es presentà a la Sala 2 del Teatre Escorxador de Lleida la tercera edició de CultSurfing, programa que té com a objectiu catalogar, connectar i donar visibilitat a projectes culturals singulars que s’estan duent a terme fonamentalment per entitats, empreses, administracions i artistes, entre d’altes, que volen ampliar el seu ressò i millorar el seu finançament.

Cultsurfing

Foto d’arxiu

 

Desprès de l’èxit de la passada edició, amb 185 projectes presentats, 221 assistents a les trobades, 24 projectes exposats durant les jornades, speedmeetings, taules sectorials i xerrades pràctiques, CultSurfing prepara aquesta tercera edició amb el propòsit d’augmentar el número de propostes rebudes i, afermar i ampliar la presència de patrocinadors, així com esdevenir la connexió pràctica entre els agents culturals.

La convocatòria per presentar propostes romandrà oberta fins el dia 24 de maig, us hi podeu inscriure a través del formulari que trobareu al seu portal web. Els projectes presentats s’hauran de desenvolupar en territoris de parla catalana i hauran d’haver-se dut a terme com a mínim durant una edició. La mostra té caràcter multidisciplinari, així, projectes i esdeveniments que s’hi presentin podran aglutinar una o diverses disciplines artístiques o artesanals. Les propostes podran ser de petit, mitjà o gran format, i anar adreçades tant a públic adult com familiar.

Carol Duran, coordinadora de CultSurfing, ens assenyala que el programa s’articula en dos eixos: el catàleg on-line i la trobada professional. De totes les propostes rebudes, se’n seleccionaran 60, que passaran a formar part del catàleg, amb l’objectiu de donar-los hi visibilitat. D’altra banda les trobades professionals, que tindran lloc a l’espai Fabra i Coats de Barcelona el 28 i 29 d’octubre de 2015, on s’hi exposaran els 20 projectes seleccionats per la comissió avaluadora. En aquestes jornades es convidarà premsa i patrocinadors i es crearan espais d’intercanvi per potenciar connexions.

Natàlia Llorete i Jesús Vilamajó, impulsors del Festival de Creació Contemporània Embarrat, que es du a terme a les naus modernistes de l’antiga Fàbrica Trepat de Tàrrega, ens van parlar de la seva experiència a CultSurfing l’edició passada. Per ells, les dues jornades van ser molt interessants, principalment per veure què s’està fent pel territori. “La impressió era que malgrat la crisi i la conseqüent manca de recursos públics, la societat s’organitza i es mou per projectes i per il·lusions i que moltes coses s’estan articulant des de baix”, assenyala Natàlia. I a més a més afegeix: “vam fer xarxa entre projectes, vam conèixer gent, vam posar-nos en comú i, això sol, ja és enriquidor”.

Si tens un projecte cultural singular, ja ho saps, a fer CultSurfing!