Cruïlla BCN: compte enrere

3.07.2012
Joana Serrat

Joana Serrat actuarà al festival Cruïlla BCN d'enguany.

Després d’un cap de setmana en què han coincidit dos dels festivals més exquisits que se celebren en terres catalanes (el popArb i el Faraday), el cap de setmana vinent ens espera un altre dels festivals de referència de ca nostra: el Cruïlla BCN. En l’edició d’enguany, com ja és costum, destaca l’eclecticisme de les propostes musicals que s’hi combinen. Aquesta barreja agosarada és, de fet, la marca del festival. I també és, tot i que hi haja gent que preferisca una programació menys variada,  un dels secrets del seu èxit.

Una de les actuacions més esperades és la d’Iggy & The Stooges. Amb ells, els assistents al festival tenen l’espectacle assegurat. Però durant els dos dies que dura el festival —divendres 6 i dissabte 7— els quatre escenaris instal·lats al Parc del Fòrum de Barcelona —Estrella Damm, Cruïlla BCN, Cases de la Música i Ramon Llull— acolliran moltes actuacions més —un total de 40— que, juntes i per separat, auguren un cap de setmana memorable: Gogol Bordello (gipsypunk frenètic i salvatge), The Pepper Pots (elegància i bon ritme) M.I.A. (potència i rebel·lia), Las Migas (flamenc del bo i millor), Quimi Portet (humor i sornegueria),  Joana Serrat (molt més que una veu delicada i suggerent), The Specials (clàssic entre els clàssics, pioners del 2 Tone), Za! (una descàrrega elèctrica, una experiència única), Astrio (la seua dispersió sonora, en directe, crea addició), Cypress Hill (icones infatigables del hip-hop)…

Aquests grups, juntament amb un llarg etcètera, fan preveure que un any més el festival Cruïlla complirà les expectatives del públic. Ara bé, els qui no es vulguen perdre res hauran de mesurar les forces perquè tant divendres com dissabte la música sonarà sense aturall de sis de la tarda a cinc de la matinada. A més de música, però, hi haurà moltes activitats (circ, jocs, tallers…) i, com la resta d’anys, també s’instal·laran paradetes d’entitats amb projectes socials.