CROQUIS_BCN és creació contemporània

14.12.2016

Aquest cap de setmana arriba a la Sala Beckett la tercera edició del CROQUIS_BCN, una convocatòria adreçada a projectes d’arts escèniques que es troben en procés de creació. Les companyies comparteixen aquest procés amb el públic, presentant un fragment de la peça en què treballen, i debatent-lo després amb els espectadors.

'Carnage', del Collectif Champ Libre, es podrà veure al Croquis

‘Carnage’, del Collectif Champ Libre, es podrà veure al Croquis

El CROQUIS_BCN està organitzat per la companyia Atresbandes, DeCollage, el Centre Cívic Can Felipa i la Sala Beckett. Dels 52 projectes que s’han presentat per formar part de la tercera edició CROQUIS_BCN, se n’han seleccionat vuit.

El dissabte 17 es podran veure aquestes quatre peces, a partir de les 19:30h: Palmyra, de Nasi Voutsas i Bertrand Lesca (Anglaterra); Un nou inici, de la Cia. The Amateurs; Projecte ’92, del Col·lectiu LasHuecas; i El Percebeiro de David Menéndez.

El diumenge 18 arribarà el torn de Drink my milk, de la Cia. Georgette and Miss WolfCarnage, del Collectif Champ Libre (França); El meu nom és Hor, de Psirc; i Elefant terrible, de Roger Torns i Eric Balbàs.

'Drink my milk', de la Cia. Georgette and Miss Wolf, es podrà veure diumenge al Croquis

‘Drink my milk’, de la Cia. Georgette and Miss Wolf, es podrà veure diumenge al Croquis

El Projecte CROQUIS és una idea original de la companyia DeCollage que es va dur a terme per primer cop a la Sala Kubik Fabrik de Madrid ara fa 4 anys i va néixer com una proposta de diàleg entre el públic i els creadors professionals sobre projectes d’arts escèniques en procés de creació.

Al 2014, i amb la complicitat de les companyies ATRESBANDES, DeCollage i el Centre Cívic Can Felipa la Sala Beckett va acollir la primera edició de CROQUIS_BCN. L’experiència va obtenir excel·lents resultats artístics. Les anteriors edicions han permès que espectacles com Viure sota vidre del Col·lectiu laCosa i Ricard de 3r d’À trois teatre passessin a formar part de la programació regular de la Sala Beckett la temporada 2014-2015. També Madrugar, de la Companyia Los Automecánicos, i Diciendo esto no quiero decir nada de Paula Ribó han gaudit d’una residència artística al Centre Cívic Can Felipa i s’han presentat en el marc Escena Can Felipa durant la temporada 2015-2016.