Cris Juanico obre el cicle Born de Cançons amb el disc ‘F(a)usta’

7.10.2015

El cantautor menorquí arriba al Born CC divendres 9, a les 20h, per presentar el seu nou treball F(a)usta. Juanico presenta una proposta que incorpora un quartet de corda, un contrabaix i una guitarra, en una posada en escena amb l’actor i director de teatre Ivan Benet.

Cris Juanico

Cris Juanico

Aquest divendres a les 20h, el cantautor Cris Juanico serà l’encarregat d’arrencar l’edició de tardor del cicle musical Born de Cançons. Juanico presentarà el seu nou disc F(a)usta (RGB Suports / Aumón,2015), amb un espectacle d’emocions i reflexions per fer sentir al públic una història de paisatges, somnis, amor i vida. Juanico puja a l’escenari amb un quartet de corda, un contrabaix i una guitarra, amb una posada a escena amb l’actor i director de teatre Ivan Benet.

L’ex-cantant de Ja t’ho Diré ens explica que el nom del treball fa referència, justament, “a la fusta, concretament, als instruments que conformen la sonoritat del disc”. I, a més, “‘faust’ significa afortunat o afortunada”, com ho és ell, d’haver-se dedicat 25 anys la música. Segons Juanico, “és el disc més despullat, més sincer i més directe”, i ha sortit després de cinc anys amb cançons pròpies. Descriu el seu voltant, el paisatge i la gent, amb el seu vocabulari i el seu llenguatge. El cantautor comentava: “dic les coses que m’agraden i les que no i, per tant, hi ha una part reivindicativa.

Aquest puny d’illa, per exemple, parla d’una de les reformes més controvertides de la carretera general que contemplava en un tram de 12 quilòmetres amb quatre rotondes que finalment es va rectificar. I El final del temps està inspirada en una novel·la de la Maite Salord, L’alè de les cendres, ambientada a la guerra civil, i és la història de com viu el conflicte una nena petita i “de com encara tenim pendent el tema de la memòria històrica”. Cris Juanico se sent inspirat en el que veu, el que sent, en l’amor, sempre en clau menorquina. Segons el cantant, “el concert de divendres arriba en un bon moment”, ja que “la gent se sorprendrà bastant”. És un disc modern però amb una formació que en teoria hauria de sonar clàssica, però “aconseguim que soni pop-rock”.

Després de l’èxit de la primera etapa del cicle Born de Cançons, des del Born Centre Cultural ha optat per allargar la programació musical permanent també durant la temporada de tardor. D’aquesta forma, i continuant treballant de forma conjunta amb les entitats que han fet possible la primera edició, com el grup Enderrock i el Taller de Músics, així com l’INCAVI i Emovins, s’han programat nou concerts més entre els mesos d’octubre a desembre, que continuaran portant a l’escenari del Born els grups i autors de referència dels Països Catalans.

Els bons números i el bon funcionament del format han empès les entitats organitzadores a seguir treballant i ampliar la programació musical, allargant el cicle Born de Cançons també durant la temporada de tardor. La nova proposta contempla que el format dels espectacles es mantindrà intacte, amb una combinació de concerts de pagament com els de Cris Juanico, Toti Soler, Gossos, Trau, Obeses, complementats amb concerts de grups novells amb el format més íntim de cafè-jazz gratuïts com Txaç, Yeray Hernández, Xavi Sarrià i Feliu Ventura, i Andreu Presas.

Els concerts de pagament seguiran incorporant una proposta de maridatge iniciativa de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i Emovins, que vinculen cada actuació amb una de les denominacions d’origen del nostre territori, traslladant a l’espectador una experiència que va més enllà de la simple audició d’un concert.

Les entrades ja estan disponibles a la web del cicle: www.borndecançons.cat a 10 € l’entrada anticipada i 15€ a taquilla.