Connecta’t al català: nous cursos al CPNL

12.09.2016

Ja fa més de 25 anys que es va posar en marxa el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la voluntat d’impulsar la llengua catalana i de convertir-la en una eina de cohesió social. Enterrat el franquisme, calia revitalitzar la llengua i això significava que la llengua no s’ensenyés només a l’escola, sinó que els adults també poguessin aprendre-la. Va ser així com van néixer els primers centres de normalització lingüística del CPNL, repartits arreu del territori català. Des d’aleshores ençà més d’1,5 milions de persones han seguit cursos per aprendre català al CPNL.

Una classe al CPNL | Foto: Noemí Roset

Una classe al CPNL | Foto: Noemí Roset

Un ventall ampli i flexible de cursos

Amb el nou curs, el CPNL posa en marxa un nou programa de cursos, Connecta’t al català. Hi haurà cursos de tots els nivells —des de l’inicial fins al superior (C2)— i especialitzats per a sectors professionals, que es podran fer de forma presencial, en línia a través de la plataforma Parla.cat o combinant les dues modalitats. Els cursos generals, que es poden fer a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística i als 146 punts d’atenció, orientats a satisfer una demanda molt diversa, són de 45, 90 i 120 hores, però el CPNL també n’ofereix de 6 a 10 hores, especialment per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Si se superen els cursos generals, els estudiants podran obtenir un certificat oficial que té correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

En tots els cursos, que tenen una àmplia franja horària, el Consorci aporta les eines necessàries perquè els alumnes adquireixin les competències que els han de permetre relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. Paral·lelament als cursos, el Consorci organitza un gran nombre d’activitats culturals amb altres entitats del territori per facilitar que l’alumnat surti de l’aula per aprendre i practicar la llengua en contextos culturals diversos amb l’objectiu de fomentar el coneixement de l’entorn i la cohesió social.

L’oferta també inclou activitats com el Voluntariat per la llengua per practicar el català fora de l’aula, així com càpsules formatives orientades a millorar l’expressió oral i escrita. Així mateix, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida i especialitzats d’aprenentatge en l’entorn laboral per a empreses i organitzacions, amb l’objectiu de millorar l’expressió oral i escrita: Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals, Articles d’opinió, Escriure a la xarxa, etc. La inscripció estarà oberta durant tot el mes de setembre i fins a mitjan octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 Comentaris
  1. Bé, aquesta Marylin s’assembla a la de la novel·la de la Contijoch, Sense alè, oi? No per casualitat… Agosarat, el teu article, i fonamentat. Ja ens hi tens acostumades, però cada vegada és una sorpresa agradable. El passo.

  2. En el sector de l’educació on-line, des de l’escola fins a la universitat passant per l’ensenyament d’idiomes, la plataforma i el sistema operatiu més utilitzats al món són Apple i el seu OS.

    Els cursos del CNL no es poden seguir en aquests ordinadors.

    Això, a part de donar una imatge una mica tercermundista i de què el català no és un idioma de nivell europeu, margina una part importantíssima de possibles aprenents joves, especialment europeus i americans -però també d’aquí, com jo mateix-.