Concurs d’escriptura ràpida

26.02.2018

L’Ajuntament de Cassà de la Selva torna a convocar un any més els premis Correlletres. Després de més de cinquanta edicions, els premis de Cassà s’han convertit en un dels concursos més antics de Girona. Els participants es podran presentar a dues categories diferents: el Correlletres de narrativa i el Correlletres de poesia Xavier Carbó.

El correlletres és un concurs d’escriptura ràpida. Ve a ser a la literatura el que a les arts plàstiques són els concursos de pintura ràpida. En aquest cas, els organitzadors del certamen proposaran un tema o objecte dos dies abans del termini. Les composicions seran de contingut tipològic lliure, però hauran d’incorporar l’element o motiu que esculli l’organització. Aquest objecte haurà d’estar inclòs a la història o, si es vol, pot ser el fil conductor de l’obra. Els concursants tindran pocs dies per executar-les.

Totes aquelles persones interessades a participar poden inscriure’s fins el 29 de març a través d’un correu electrònic a l’adreça premisliteraris@cassa.cat. Cal tenir en compte que els textos presentats han d’estar escrits en català. També han de ser originals, personals, inèdits i no premiats ni presentats en altres concursos anteriors o vigents. L’obra s’enviarà a la mateixa adreça de correu electrònic indicada més amunt.

Totes aquelles persones interessades a participar hauran d’enviar la seva obra a partir del 3 d’abril i fins al 5 d’abril. L’única condició per poder participar en la categoria de narrativa és que els concursants han de ser menors de 40 anys. El premi consisteix en 300€ i la publicació del relat al diari digital de cultura Núvol. El premi de poesia, en canvi, és obert a la participació de persones de totes les edats.

Com a cloenda, el veredicte i l’entrega de premis tindran lloc el 28 d’abril a les 18.00h a la Sala Centre Recreatiu en el decurs de la Festa dels Premis Literaris de Cassà de la Selva. Es lliurarà el Premi de Poesia Xavier Carbó, amb el qual es vol fer un homenatge al poeta i lingüista cassanenc Xavier Carbó, que va morir fa 100 anys, i el Premi de narrativa.

El jurat estarà format per experts en el camp de la literatura, tant docents com escriptors locals. El jurat valorarà la reflexió, l’originalitat, les habilitats lingüístiques i la qualitat literària en funció de la premissa o element donat prèviament.

Si vols conèixer tota la informació, fes clic aquí.