Compte! La literatura envaeix la via pública!

29.09.2015

La llibreria No llegiu ha denunciat al seu blog que la normativa municipal l’ha obligat a retirar la pissarra amb citacions literàries que tenia al carrer. Aquesta llibreria és un dels focus culturals més actius del Poblenou, com ens explicava Núria Càrcamo en aquest article a Núvol. 

La llibreria 'Nollegiu', al barri del Poblenou.

La llibreria ‘Nollegiu’, al barri del Poblenou.

Els responsables de la llibreria explqiuen al seu blog que ahir dilluns, un inspector de l’Ajuntament va entrar a la llibreria. “Molt educadament – sense ironia – ens ha comunicat que la pissarra de la Nollegiu, que ha estat ubicada al carrer des del 27 d’octubre de 2013, no la podíem tenir en aquest lloc on s’ha estat durant tot aquest temps en les hores d’obertura. Segons l’inspector, un/a veí/veina ha denunciat la presència d’aquest objecte en el qual s’hi escriuen citacions literàries”.

La llibreria No Llegiu es troba al carrer Amistat: “Intentem que aquest sigui un carrer cultural apostant per la difusió, per la lectura, per l’art, per la música (la Sala Ramona tampoc podrà posar la pissarra). A la normativa no li agrada. I a un veí/na que no coneixem tampoc”.

La Llibreria no es rendeix i es declara insubmissa: “La pissarra la continuarem posant cada dia, naturalment. Haurem d’amagar-la de manera que no sigui tan visible. A no ser que utilitzem el model CUP, ens posem d’acord tot el carrer i desobeïm la normativa arriscant-nos a sancions”.

Xavier Vidal, llibreter de No Llegiu, ja va mostrar el seu caràcter rebel i insubmís quan, arran de la censura de la revista El Jueves, va decidir no exposar a l’aparador els llibres de RBA, tal com explicava Bernat Ruiz Domènech en aquest article.

El llibreter de No Llegiu acaba el seu post amb aquesta nota: “Barcelona vol ser declarada ciutat literària … la ciutat que impedeix posar una pissarreta amb citacions de llibres, en un carrer de vianants d’un barri tranquil com és el Poblenou. Compte! La literatura envaeix la via pública!”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Em sembla realment increïble aquesta denuncia, suposo que ara l’ajuntament obligarà a treure les pissarres dels bars, prohibirà tots aquests cartells electorals a les faroles i arbres. Suposo que hi haurà ciutadans que els molesta la cultura.

  2. Fa anys que la normativa prohibeix, encertadament, els obstacles a la via pública, tant poden ser caixes com pissares o testos. Les pissares, si us plau, penjades a la paret, que la vorera és per passar.